Miksi suoratoistopalvelut ovat niin suosittuja?

Suoratoistopalvelut, kuten Netflix, ovat juuri nyt erittäin suosittuja. Kerromme tässä artikkelissa muutamia syitä suoratoistopalveluiden suuren suosion taustalta.

Edullisuus

Suoratoistopalvelut ovat melko edullinen valinta, jolloin ostopäätöstä ei punnita useinkaan kovin pitkään. Erään suomalaista köyhyyttä käsitelleen tutkimuksen mukaan suoratoistopalvelua ei pidetä luksuksena, vaan sen katsotaan kuuluvan oleellisena ja luonnollisena osana myös suomalaisten köyhien elämään. Jos koko perhe katsoo runsaasti erilaisia elokuvia ja tv-sarjoja, tulee niiden kuluttaminen erityisen edulliseksi suoratoistopalveluiden, kuten Netflixin, avulla. Jos perheessä katsotaan päivittäin vaikkapa yksi elokuva ja joitakin tv-sarjan jaksoja, ei per elokuva tai tv-sarjan jakso jää hintaa kovinkaan paljon – etenkään, jos samaa elokuvaa tai sarjan jaksoa katsotaan koko perheen voimin. Jos hintaa vertaa elokuvateattereiden hintoihin, onkin hintaero jo melkoinen.

Ajasta ja paikasta riippumattomuus

Suoratoistopalvelun ansiosta voit nauttia viihteestä riippumatta siitä, missä satut fyysisesti olemaan. Myöskään sille ei ole rajoitteita, mihin vuorokaudenaikaan tai minä viikonpäivänä haluaisit nauttia viihteen parissa. Tällainen ajasta ja paikasta riippumaton luonne sopii erityisen hyvin nykyaikaiselle hektiseen elämään tottuneelle kuluttajalle, joka on lisäksi hyvin hedonistinen ja haluaa nauttia elämästään. Suoratoistopalvelu on helppo myös ottaa mukaan vaikkapa lomalle, sillä se kulkee mukana älylaitteen, kuten älypuhelimen, uumenissa ja älypuhelinhan on yleensä aina mukana, joten mitään ylimääräistä ei tarvitse mukana kuljettaa, jotta pääsisi kuluttamaan laajaa viihdetarjontaa.

Laaja valikoima

Suoratoistopalveluiden valikoima on laaja – etenkin, jos kuluttaja hyödyntää VPN-palvelua, jonka avulla hän voi surffailla maiden rajoista välittämättä. Oikein valittu VPN nimittäin pystyy auttamaan jopa US Netflixin Suomen Netflixin tarjontaa vieläkin laajemman valikoiman saavuttamisessa. Konstit ovat siis monet!

Hyvistä suoratoistopalveluista löytyy katsottavaa koko perheelle lapsista aikuisiin. Samalla maksulla saadaan siis viihdettä koko perheelle. Laajasta valikoimasta löytyy katseltavaa myös hyvin monenlaisiin tilanteisiin – niin romanttisiin illanviettoihin kuin sellaisiinkin tilanteisiin, joihin katselija kaipaa hieman lisäjännitystä. Niistä saattaa löytyä myös dokumentteja, jotka kertovat asiallista tietoa jostakin mielenkiintoisesta teemasta. Esimerkiksi luontodokumentit ovat usein erityisen kaunista ja mielenkiintoista katseltavaa ja niiden kautta voi oppia lisää luonnosta ja sen kiertokulusta sekä eläinten käyttäytymisestä ja luonnosta yleensäkin. Näin suoratoistopalvelujen tarjonnan kautta on mahdollista myös oppia paljon!