Terraariohaaveita

Angelus Kuningaspytonit Spike ja Angelus ovat vielä toistaiseksi muovilaatikoissa. Spike asustaa tällä hetkellä Ikean sängynaluslaatikossa, missä viihtyy oikein hyvin – ruoka on yllättäen maistunut heti muutosta lähtien. Vaihdoin myös Angelin suurempaan, 31 litraiseen, smarttiin pari viikkoa sitten ja sekin on jatkanut syömistään ja kasvamistaan ongelmitta. Spike on nykyään yli kilon painoinen jötkäle, kakaraa en ole vähään aikaan punninnutkaan. Hitsin kaunis se kuitenkin on, niin kuin kuvasta näkee!

Eivät nuo kuitenkaan enää kauaa muovibokseissa voi olla. Spike varmasti viihtyisi isossa laatikossaan loppuelämänsä, mutta minä haluan kauniit terraariot! Aikomukseni on tämän kevään aikana ostaa molemmille 100x50x50cm kokoiset terraariot ja niiden alle Jyskistä valkoisen tv-tason. Olen viimeiset viikot miettinyt kuumeisesti terraarioiden sisustusta ja tutustunut jopa bioaktiiviisiin terraarioihin, missä on aidot kasvit ja ötökät hoitamassa jätösten siivoamisen. Ajatus biosta houkuttelee, mutta mietin stressaako kasveille tarvittava valo pytikoita. Tosin eiväthän ne valot yöllä olisi päällä ja pytikoiden luonnollisessa elinympäristössä savanneilla paahtaa päivällä aurinko. Suurempi ongelma taitanee olla kuitenkin se, että mitkä kasvit selviäisi yli kilon painoisista jötkäleistä… Keskustelupalstojen perusteella ei oikein muut kuin anopinkieli, aloe vera ja ehkä kultaköynnös. Voi olla, että jätän biohaaveet pytikoiden kohdalla pois ja jatkan suosiolla tekokasveilla. Aidot kasvit auttaisivat kuitenkin pitämään kosteutta mukavasti, täysin rutikuivaahan kuningaspytoneilla ei pitäisi olla.

Olen kerännyt erilaisia ideoita Pinterestiin ja tässä yksi suosikeistani:

En aio laittaa oksia enkä liaaneja pytikoiden kömpelyyden vuoksi, enkä myöskään aio etsiä tuollaista koristepäätä, mutta muuten tuo on todella hienon näköinen. En ole vielä päättänyt teenkö taustaa saumavaahdosta vai laitanko julistetaustan. Ehkä laitan toiseen julisteen ja kokeilen toiseen tehdä itse.

Tässä on brittiläisen DDREPTILES firman tekemä terraario kunkkupytikalle. Todella hieno! Uima-allas saattaisi olla hankala puhdistettava, mutta terraario muuten on hyvin inspiroiva. Taustaan upotettu puu on myös upean näköinen!

DDReptilesin bioaktiiviset terraariot ovat muutkin todella upeita, kannattaa tsekata!

0

4 Comments

 1. Ai että onpa Angelus hieno! Mulla kans ois toiveissa sitten sisustaa sellanen superhieno terra matoselle, kunhan tässä tulee oikea hetki sellainen ostaa. Tosi kivan näkösiä nuo videoiden asumukset.

  • Kirsi

   8.3.2017 at 13:33

   Angel on tosi hieno kakara! Voisit esitellä blogissas sun lieroakin!

 2. On nähty vaivaa, näyttävät terrat! 🙂 Tuossa vesiterraariossa kosteus ei ole ongelma?

  • Kirsi

   8.3.2017 at 13:30

   En kyllä itse uskaltaisi pytikalle tuollaista uima-allasta tehdä, pelkäisin liikaa suomumätää! Mutta ulkomailla nuo tuntuvat pitävän noita yllättävänkin kosteissa olosuhteissa, hui…

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2018 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑


Fatal error: Allowed memory size of 41943040 bytes exhausted (tried to allocate 3072 bytes) in /home/sateinen/public_html/blogi/wp-includes/Requests/Cookie.php on line 95