Tianasta tulee sirkuskoira

Meille on tullut Tianan kanssa positiivinen ongelma. Nimittäin sen energisyys. Sillä on viime aikoina ollut niin paljon energiaa, että olen muistanut omistavani käyttölinjaisen saksanpaimenkoiran saksansohvakoiran sijasta. Ennen selkävaivoja innostuin treenaamaan tokoa varsin ahkerasti, mutta nyt on kaksi kuukautta menty pelkästään pienillä lenkeillä ja fysioterapeutin kehittämillä harjotteilla. Enää ne eivät riitä, joten mitäs nyt keksitään? Tokon treenaamista ei Tianan kroppa kestä eikä jälkeäkään voi tehdä lumen vuoksi. Pitkät lenkit ovat pannassa, mehän käveltiin ennen päivittäin lähemmäs kymmenen kilometria. Lähimetsäkin on kävelty niin monta kertaa ympäri, ettei sekään anna virikkeitä satunnaisia kauriin jälkiä lukuunottamatta.

Päädyin vaan opettamaan uusia temppuja ja vahvistaa olemassaolevia käskyjä. Tiana osaa temppuja jo varsin paljon (tai ainakin olen opettanut, eri asia muistetaanko me kumpikaan niistä enää puoliakaan), mutta niitähän riittää. Fyssa käski meidän harjoitella peruuttamista ja tavan peruuttelujen jälkeen vein tempun seuraavalle tasolle. Tai jos ihan rehellisiä ollaan, niin olen opettanut tämän tempun jo muutamia kuukausia sitten. Ihmettelin vain silloin sitä, kuinka vaikeaa tuolle on peruuttaa seisten, kun se tarjoaa vaan jatkuvasti istumista. Luulin sen ehdollistuneen liiaksi sivulla istumiseen, mutta nyt ymmmärrän kuinka vaikeaa sille on ylipäätään peruuttaa nivelrikkoisilla lonkillaan. Nyt kaikkien fyssaharjotteiden jälkeen temppu onnistuu jo paljon paremmin, mutta eihän tuo kaunista katseltavaa ole vieläkään. Ja kun kiire saada namiakin on niin kova!

Mitä temppuja te olette opettaneet koirillenne (tai kissoillenne)? Vinkatkaa hauskimmat ja katsotaan miten me onnistutaan!

2

7 Comments

 1. Meillä osataan myös tuo ympäriperuutus. 🙂 Mulla on ollut ajatuksissa sellainen temppu viikossa/52 vuodessa-kooste, jonka aloittelen heti, kun vain saan aikaiseksi. Joskus vuosia sitten sain lahjaksi koiratemppukirjan ja ajattelin edetä sen temppuja järjestyksessä. Osa kirjan tempuista on toki sellaisia, joita meillä koirat jo osaa valmiiksi, mutta varmasti mukana uusiakin harjoiteltavia. 🙂

  • Kirsi

   23.12.2016 at 20:02

   Tuo temppu per viikko on tosi hyvä idea!

   • Mä tosin luovuin siitä per viikko ja koko vuosi ajatuksesta, tuntui liian pitkältä projektilta, joten tehtiin sittenkin temppu päivässä joka päivä ennen joulua. 🙂

    • Kirsi

     3.1.2017 at 16:02

     Mites olisi joku temppu per kuukausi? Se ei olisi niin mahtipontinen haaste 😀

     • Se kävi kyllä mielessä, siinä olisi enemmän aikaa toteuttaa uusienkin temppujen opetusta.

 2. Oikein hienostihan se meni! 🙂 Ihana juttu, että Tianan tilanne on sillä mallilla, että energiaa ja halua löytyy temppuiluun! Meillä on aika laaja kirjo eri temppuja kisuilla, uusimpina mitä Haiku opettelee on tavaran piteleminen tassujen välissä (minkä Raku jo osaa: http://pikkupeto.blogspot.fi/2016/06/temppu-ota.html), Rakulla alkaa olla loppusuoralla jalkasi jalkojeni päällä -temppu ja Noran kanssa treenataan kumartamista. 🙂

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2017 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑