Tuntuu niin saatanan pahalta.

Lonkissa nivelrikkomuutoksia. Selässä spondyloosis muutoksia ja lannerangan 6.-7. välissä luupiikkejä, jotka voivat painaa hermoja. Kyynärän nivelrikko ei ole sentään edennyt, ainoa positiivinen asia eiliseltä. Kaikki kuvat meni virallisena Kennelliittoon, joten tulee näkymään myös Koiranetissä kunhan ehtivät lausumaan.

Ei Tiana pöydälle sentään jäänyt, mutta ei sillä ole pitkää elinikää odotettavissa. Taistellaan kuitenkin viimeiseen asti. Saatiin eläinlääkäristä mukaan tujut glukosamiinit reseptillä ja kassillinen Metacamia (tulehduskipulääke). Fysioterapeutille laitoin jo viestiä, ja tilaan töissä suoratoimituksella Back on Trackin verkkoloimen.

Hihnalenkit jää nyt kokonaan pois, tasainen tie kipeyttää ton heti. Eli nyt vaan pelkästään metsässä parannetaan lihaskuntoa ja laitetaan b-vitamiini tilaukseen. Ei kai ne nivelrikkoryhmien hehkuttamat kurkumatahnat ja ruusunmarjarouheet pahaakaan tee, vaikka olenkin todella skeptinen niiden suhteen.

Täytyy vissiin alkaa oikeasti miettimään pennun ottamista, että ei jää aivan tyhjän päälle. Toista sakemannia en taida uskaltaa ottaa vähään aikaan.

0

4 Comments

 1. .. :'( Toivotan voimia sulle ja mahdollisimman mukavaa loppuelämää Tianalle. <3

  • Kirsi

   9.9.2016 at 22:49

   Kiitos <3

   Saattaahan toi tosta vielä kipulääkkeillä toipua sen verran, että pärjättäisiin pelkällä glukosamiinilla - tilanne ei ole tällä hetkellä vielä järisyttävän paha. Kuitenkin ottaen huomioon Tianan nuoren iän (4v) ja kuinka nopeasti nuo kaikki ovat kehittyneet tässä reilun kahden vuoden aikana (selkä kuvattu kesällä 2014, lonkat ja kyynärät marraskuussa 2013) nivelravinteista ja lohiöljyistä huolimatta, niin aika epätodennäköistä vauhdin hidastuminen on.

   Jos olisi sillottumaa, niin koira olisi kipeä sen sillan muodostumisen ajan. Mutta noi piikit on yksiä perkeleitä.

 2. Voi ei…. 🙁 Tosi kurja tilanne teillä, mutta onneksi metsää löytyy missä oleskella. Älypelienkin tarjonta voisi varmasti tehdä hyvää, teille molemmille. 🙂 Vaihtelua fyysiselle puolelle, vaikka sitä tottakai tärkeä kehittää. Mutta antaa hieman muuta ajateltavaa.

  Mahdollisimman kivutonta arkea Tianalle. ♥ Tosi kurja sakujen tilanne kun muuten niin upea rotu.

  • Kirsi

   13.9.2016 at 23:18

   Täytyy alkaa keksimään uusia temppuja, mitä opettaa! Jotain, mikä ei vaadi kropalta mitään ylimääräistä. 😀

   Mutta joo, tää sakujen tilanne on kyllä aivan perseestä. Olenkin alkanut selaamaan erään toisen rodun kasvattajia ja pentuesuunnitelmia läpi, mutta en paljasta rotua vielä – mun mieli vaihtuu suunnilleen viikottain seuraavan koiran rodusta. Mutta nyt ensin täytyy saada Tiana hyvään alkuun kuntoutuksessa, ennen kuin alan miettimään tosissani uutta pentua. Ja onhan siinä uudessa pennussa muutenkin miettimistä, kun ihan kaiken saa (joutuu) aloittamaan alusta. Ihan ahistaa ajatella sitä pissakakkarumbaa 😀

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2017 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑