Valjasbuumi

Tää on ihan uskomatonta, että mun naulakossa roikkuu (liian pienet) huskyvaljaat ja (liian isot) t-valjaat, ja halusin vielä kolmannetkin. Noita t-valjaita olen käyttänyt liian isosta koosta huolimatta (kuten viimeaikaisista kuvista hyvin huomaa), mutta niitä saa jatkuvasti asetella oikeaan kohtaan ja multa loppui siihen kärsivällisyys. Mun tarkoitus oli ostaa sopivat huskyvaljaat juoksulenkkejä ajatellen tai sitten t-valjaat, missä on lenkki myös rinnassa jälkeä varten. Ostinkin sitten kompromissina Focus Ergo valjaat, mitkä pitäisi olla koirafysioterapeutin ergonomisiksi suunnitellut.

Ergot asettuvat taaemmas kuin perinteiset t-valjaat, joka on parempi koiran kropalle. Etenkin, jos koira sattuu olemaan vetävää tyyppiä. Tiana ei lenkillä ihmeemmin kisko, mutta se välillä stoppailee ja nykii hyvän hajun perään, jolloin rajut nykäisyt tekee niskoille pahaa. Sen vuoksi olen aina käyttänyt hihnalenkeillä leveitä pantoja, mutta nyt hölkkäämisestä innostuneena mukaan on lähtenyt mieluummin valjaat kuin panta. Nämä Ergot ovat myös uskomattoman kevyet ja helppo pukea päälle. Hitusen nämäkin pyörivät lenkillä päällä, mutta kunhan sain säädöt kohdilleen niin pyöriminen on jäänyt todella vähälle.

Testasin valjaat myös metsässä liinan kanssa ja hyvin toimivat! Tuo 15 metrin liina on muutenkin tosi hyvä apuväline näin lintujen pesimärauhan aikana. Liina ei edes sotkeudu koiran jalkoihin, kun se lähtee selän päältä.

Nyös Damon sai uudet valjaat. Nyt on sopivat ja sairaan tyylikkäät Vänttiset! Herra vaan jämähti syreenipuskaan eikä suostunut lähtemään sieltä kuin takaisin kotiin, joten hienot mallikuvat jäivät nyt saamatta. Mutta kyllähän kuvissa vähän leopardikuviota vilkkuu! Tuo turkoosi hihna on itseasiassa Annilta lainattu, mun pitäisi ostaa oma. Damon ei liiku mihinkään suuntaan fleksissä, ja se on muutenkin vielä sen verran arka ulkona, että kiinteä hihna on myös turvallisempi käyttää. Tuo turkoosi on vaan huono kuvia ajatellen, pitää etsiä musta tai ruskea…

0

2 Comments

  1. Upeat valjaat molemmilla! 🙂 Kivannäköinen muotoilu Tianan valjaissa, näyttää tukevilta ja pehmeiltä (kuten Vänttisetkin). 🙂

    • Kirsi

      9.8.2016 at 21:13

      Oon ollut noihin Tianan valjaisiin tosi tyytyväinen! Vänttiset nyt on vaan Vänttiset, ne vaan toimii 😀

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2017 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑