Neljän seinän sisällä

Koko maassa, myös Lahden seudulla, on liikkeellä koirien kennelyskää sekä pahoja keuhkotulehduksia. Päijät-Hämeen eläinlääkäriasemalle on tuotu hoitoon useita koiria viimeisten viikkojen aikana. Kaupunkialueella tartuntaa on lähes mahdoton välttää, sillä tauti voi tarttua jo ennen kuin sairastunut koira oireilee. Etenkin vanhojen koirien ja pentujen vastustuskyky on heikko.

Koirien yleisvointiin on syytä kiinnittää erityistä huomiota, sillä tauti etenee nopeasti ja tila on henvenvaarallinen usein jo 12-24 h oireiden ilmaantumisesta. Mikäli koiran yleisvointi heikkenee nopeasti, sille nousee kuume, koira yskii tai sillä on hengitysvaikeuksia, tulee eläinlääkäriin ottaa välittömästi yhteyttä. Monia kennelyskiä ehkäisee rokote, sen sijaan keuhkotulehduksia vastaan ei ole rokotetta.

Päijät-Hämeen eläinlääkäriasema

Niin se kennelyskä iski taas Tianaan. Vuosittaisia rokotuksia kennelyskään en ole ottanut, koska olen kaikkialta lukenut niiden lievittävän vaan oireita eikä ne ehkäise viruksia. Tianan oireet ovat onneksi olleet toistaiseksi lievät. Sillä on sisällä vaan tosi tylsää eikä se vaikuta yhtään kipeältä, köhiminen alkaa vasta rasituksessa ja treenatessa.

Mutta nyt kun neljän seinän sisällä kerta ollaan, niin esittelen meidän asuntomme!

Aloitetaan pimeästä ja ahtaasta eteisestä. Mun on pitänyt ostaa kenkäteline jo kuusi vuotta, mutta kuten kuvasta näkee, en ole vieläkään saanut sitä. Mutta ei se mitään, nuo hyvin käytännölliset pikkutikkaat toimittavat telineen virkaa oikein mainiosti, vaikkei kovin kauniisti. Naulakon päällä sinisessä korissa on Tianan ylimääräiset pannat, kissojen valjaat ja hihnat. Jokapäiväisessä käytössä olevat panta, valjaat ja hihna roikkuvat naulakossa.

Kahvijulisteen tilalle on tarkoitus tilata tämänkin blogin bannerina oleva puistokuva ja kääntää taulu tietysti vaakatasoon. Kuva sisiliskosta on vuodelta 2013.

IMG_6331

Naulakon oikealla oleva ovi vie vaatehuoneeseen, mikä on Muusan lempparipaikka. Se myös näkyy hyvin sekaisilla vaatehyllyillä, jonka vuoksi en ottanut tästä kopperosta kunnon kuvaa. En tee vaatehuoneella oikeastaan mitään. Ottaisin sen neliöt mieluummin vaikka keittiöön ja laittaisin makkarin seinälle isot vaatekaapit.


Vaatehuoneen vierestä pääsee makuuhuoneeseen. Makkarin ovi on kiinni ellen ole kotona, koska Damon kiusaa Spikea. En halua myöskään makkariin ylimääräisiä karvoja, aika harvana aamuna minä oikeasti jaksan heittää sängyn päälle päiväpeitteen. Yöpöydällä odottaa lukemista Kotiopettajattaren romaani (engl. Jane Eyre).

Palataan eteiseen ja mennään kylppärin ohi olohuoneeseen.

Tiana istuu lelukoppansa vieressä. Sinne mä aina lelut heitän ennen imurointia ja sieltä ne aina levittyy pitkin lattioita. Kissojen kiipeilypuun sain kaverilta ilmaiseksi, mutta on niin huteraa tekoa ja kiristäessä ruuvit vaan pyörii pahvissa, että pitäisi hommata uusi (ja kauniimpi). Pöydällä olevat syreenit kävin napsasemassa pihalta. Mikä huumaava tuoksu!

Pehmolelu-käärme on lahja hyvältä ystävältäni muutaman vuoden takaa. Maisemajuliste on tilattu AllPosters.fistä, kuten myös eteisen kahvijuliste ja makkarin pantterijuliste. Haluaisin myös sohvan päälle itse ottamani valokuvan, mutta vielä en ole saanut otettua tuota sinistä maisemakuvaa hienompaa otosta.

Sohvalla näkyy Tianan vauva ja lattialla toinen lempparilelu, röhkivä possu. Kissanhiekkalaatikko on sohvan vieressä, tosin juhlien ajaksi siirrän sen vessaan. Haluaisin sille jonkun lipaston ympärille, minkä seinään sahaisi kissan mentävän aukon. Pientä arkkupakastinta ei näy kuvissa, mutta se on ruokapöydän takana nurkassa.

Jokaisen lempipaikka, eli se huone mistä saa ruokaa. Damonin kupin paikka on tuossa tiskipöydällä, Muusa syö pakastimen päällä. Vierekkäin ne eivät voi syödä tai Muusa ahmii molempien ruoat.

Että semmonen! Oli muuten tosi vaikeeta ottaa edustavia sisustuskuvia, vaikka itse asuntooni ihan tyytyväinen olenkin. Olisi tosi kiva nähdä muidenkin asuntojen sisustuksia, joten linkkailkaahan omia tai kavereiden sisustuspostauksia!

0

4 Comments

 1. Teillä on tosi kaunis koti! 🙂 pikaista paranemista Tianalle, kennelyskä on kurja, mutta onneksi taitaa mennä yleensä ohi melko nopeasti 🙂

  • Kirsi

   27.5.2016 at 17:52

   Kiitos paljon! Toivottavasti paranee nopeasti, ei tätä sisällä olemista jaksa kauaa kumpikaan. 😀

 2. Paranemisia tai pikemminkin toivottavasti Tiana on jo parantunut! ♥

  Ihana koti teillä, mukavan tilavan ja valoisan näköistä! 🙂

  • Kirsi

   3.6.2016 at 19:56

   On se onneksi jo parantunut! Kiitos kehuista, makkari ja olkkari onkin tosi tilavat. Loput huoneet onkin pikkukopperoita 😀

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2017 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑