Lahden koirarannat: Joutjärvi

joutjarvi
Sony Xperia Z3

Eilen tuli taas turhautunut ”en jaksa, en viitsi” -fiilis. Koulusta kotiin tullessa halusin lähteä illemmalla kunnon lenkille, mutta syönnin ja yleisen lahnailun jälkeen ei enää huvittanutkaan. Päätin sitten lähteä uittamaan Tianaa. Mutta minne? Kaikki järvet on liian kaukana käveltäväksi, joten minne sitä viitsii lähteä bussilla kulkemaan.

Valitsin Lahden Joutjärven, vaikka sen koirarantaa onkin haukuttu. Sieltä olisi kuitenkin kivempi kävellä kotiin koiran kanssa kuin keskustasta. En halua viedä märkää koiraa bussiin haisemaan, iso ja musta koira saa kuivanakin tarpeeksi mulkoiluja. Uskoin myös, että haukutussa rannassa saisi olla myöskin rauhassa muilta koirilta.

Virallinen koiraranta osoittautui kaikkien haukkujen arvoiseksi. Autotie meni aivan vieressä, joten uittaminen oli tapahduttava liinan kanssa. Rannassa oli myös paljon teräviä kiviä, mihin pelkäsin koiran hyppäävän. Liinakin tarttui kesken koiran uinnin johonkin epämääräiseen, jonka jälkeen sanoin tuolle rannalle hyvästit.


Ei kai me vielä lähdetä?

Ei reissu kuitenkaan mikään turha ollut! Nappasin paluumatkalta yhden geokätkön ja parempi rantakin löydettiin ihan vahingossa. Kävelin Joutjärveä pitkin kotiin päin, kunnes näin kävelytieltä rantaa päin lähtevät polut. Rinne alas oli jyrkkä ja hankala kävellä, mutta se on vain irti olevan koiran kanssa parempi – kukaan ei pääse yllättämään.

Alhaalla olikin täydellinen koiran uittopaikka. Pohja näytti hyvältä ja koiraa uskalsi pitää irti niin suojaisassa paikassa. Tänne tullaan uudestaankin! Kesähelteillä voi ottaa kirjankin mukaan, niin ei ole mikään kiire lähteä. Tuonne voisi vielä kävelläkin, kun matkaa on alle neljä kilsaa.

joutjarvi2
Sony Xperia Z3

1

6 Comments

 1. ”vaikka sen koirarantaa onkin haukuttu”, hih. 😀 Kuulostipa tosiaan kurjalta uimapaikalta. Mahtava juttu, että parempi löytyi!

 2. Blogista löytyy tunnustus/palkinto, joka lähti nyt teille päin 🙂
  http://viimaisa.blogspot.fi/2016/05/blogger-recognition-award.html

 3. Oi ihania kuvia jälleen! Erityisesti tuo ensimmäinen maisemakuva aivan mahtava 🙂 Kivaa että löysitte uimapaikan, meilläkin sellainen etsinnässä, muutama kiva löytyy läheltä mutta ovat usein niin ruuhkaisia, ettei tuo mun ujopiimä uskalla sitten lainkaan uimaan kun siellä on enemmän porukkaa.

  • Kirsi

   17.5.2016 at 17:04

   Kiitos paljon! Oothan tarkastanut http://tassutkartalla.fi/ mestat? Tosin parhaimmat uimapaikat näiden introverttihurttien kanssa on just ne joet ja lätäköt, mihin eksyy sattumalta eikä kukaan muu tiedä niistä mitään.. 😀 Mulla oli Orimattilassa aivan ihana uittopaikka koiralle, mikä oli niin syrjässä joen rannalla ettei siitä edes kukaan tiennyt. Olin lapsena leikkinyt siellä, jonka takia osasin ite mennä tsekkaamaan paikan ja nostalgisoimaan.

   Täällä oikeastaan ärsyttää eniten just se, ettei edes kartassa näy mitään lammikoita tai jokia mihin voisi koiraa viedä. Onhan isoja vesiojia, mutta eihän niissä tämän kokoinen koira pysty uimaan.

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2018 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑