Maaliskuun Liebster

Meidät haastoi tällä kertaa Liebster awardsiin Tianan veljen omistaja Essi, kiitos!

Säännöt:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Libster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille.

1. Hauskin kommellus, joka sinulle on koirasi kanssa sattunut esim. kokeissa?
Tämä on enemmänkin säälittävä kuin hauska, mutta en voi muuta kuin nauraa Tianan pelolle lumiukkoja kohtaan. Ne on yhtä pelottavia joka talvi.

2. Milloin olit erityisen ylpeä koirastasi?
Joka kerta, kun tuo valitsee tulla mun luokse eikä mene uhoamaan muille koirille. Joka kerta, kun ohitetaan vastaantulijoiden koirat täysin hiljaa.

3. Jos voisit ottaa minkä tahansa koirarodun maailmassa riippumatta rodun haastavuudesta/vaatimuksista, minkä ottaisit?
Ottaisin heti tiibetinmastiffin! Otan sellaisen sitten joskus, kun asun omakotitalossa ja on lääniä mitä vartioida. Upeita, alkukantaisia koiria.

4. Minkälaisia kriteereitä sinulla on pentua hankkiessa kasvattajan/pennun vanhempien suhteen?
Jos ottaisin toisen saksanpaimenkoiran, ottaisin senkin harrastavalta kasvattajalta. Vaikka en itse kisaakaan, niin en näe järkeä pentujen teettämisessä kotikoirille tällaisella rodulla. Tulokset kertovat paljon kasvattajasta ja vanhemmista. Seuraava pentu olisi myös suomalaisista koirista, koska Tianan jälkeen en luota enää tuontikoirien terveystuloksiin. Lonkka- ja kyynärindeksit on oltava hyvät (mieluummin yli 110), vanhempien selät kuvattu terveiksi ja muutenkin suvun terveys mahdollisimman hyvä. Täydellistä koiraa ei tietenkään ole ja kompromisseja on tehtävä aina, mutta toista nivelrikkoista en halua. Tosin mieluummin hyväluonteinen koira vähän löysemmillä lonkilla kuin terävä ja epävarma priimalla luustolla. Lyhyesti sanottuna: katson suvun terveyttä, vanhempien tuloksia ja luonnetta.

5. Mitkä asiat koet tärkeimmiksi opettaa koiralle?
Luoksetulo ja muut peruskäskyt. Kaikkien koirien koulutus pitäisi olla rodusta riippumatta siinä mallilla, että läpäisee BH-kokeen.

6. Voisitko ottaa rescue -koiran? Miksi, miksi ei?
Heikkoina hetkinä olen selaillut rescueyhdistyksien sivuja, ja itseasiassa 19-vuotiaana rakastuin erääseen rescuekoiraan. Se koira kummitteli mun mielessä monta kuukautta, mutta yhdistyksen 20 vuoden ikärajan takia en olisi saanut sitä ottaa. Taisin itseasiassa jopa kysellä siitä, mutta vastaukseksi tuli vain käsky täyttää lomake, mitä en ikinä täyttänyt. Täytettyäni 20 kävin etsimässä kyseistä koiraa, mutta se oli hävinnyt koko yhdistyksen nettisivuilta. Liekö sitten lopetettu.

Näin jälkikäteen ajateltuna hyvä etten saanut sitä, en usko että minusta olisi kouluttamaan rescuekoiran ongelmia tänäkään päivänä. Pennun voisin ehkä ottaa, tosin en tiedä haluaisinko ottaa riskiä täysin tuntemattoman suvun kanssa.

7. Oletko joutunut koskaan arvostelun kohteeksi koiria koskevien valintojesi takia?
Ellei oteta lukuun kinastelua koiran koulutuksesta oman äitini kanssa, niin en muista joutuneeni. Tosin koulussa poissaoloni yön yli retkiltä on otettu tosi nihkeästi, kun syy niihin on ollut aina koira (ja kissat).

8. Koetko usein huonoa omatuntoa koiriesi takia?
Tälläkin hetkellä, kun toisessa jalassa on todennäköisesti jalkapohjan jännekalvon tulehdus enkä pääse liikkumaan kuin Buranan voimalla. Koen muutenkin tosi usein huonoa omatuntoa, kun vertailen itseäni liikaa muihin ja uskon, että pitäisi liikkua/treenata/yadayada enemmän Tianan kanssa.


9. Mikä on koirasi/koiriesi lempilelu?
Kuvassa oleva lelu, ehdottomasti. Ostin tuon olion vuonna 2012 ja siitä asti se on kulkenut mukana. Ei se enää (onneksi) vingu, mutta muuten se on kuin uusi. Tiana nukkuukin olion kanssa ja valeraskauksien aikana tuo on aina sen vauva.

10. Onko sinulla pentukuume? Onko talouteen lähiaikoina kenties saapumassa uusi nelijalkainen asukas? 😉
Pentukuume: ON. Onko tulossa? EI 🙁
En halua toista koiraa ennen kuin minulla on auto (harrastaminen ja kulkeminen paljon helpompaa) ja se tarkoittaa sitä, että pitäisi olla vakituisessa duunissa ja talous muutenkin kunnossa. Elämäntilanne ei muutenkaan sallisi pentua, vaikka aina tsekkaankin uusimmat sakemannipentueet. Tosin en tiedä edes sitä, tuleeko seuraavaksi sakemanni vai kenties joku muu (holsku? valkkari? beussi?).

11. Mitä koiraharrastus sinulle merkitsee?
Mä en taida ihan koiraharrastajaksi lukeutua, mutta enhän mä ilman koiraa voisi olla. Onhan tuo nelijalkainen personal trainer, jalkojen lämmittäjä ja aina löytyy tekemistä koiran kanssa. Paras ystävä.

11 uutta kysymystä:
1. Koetko koiran rajoittavan elämääsi jollain lailla?
2. Kuinka paljon liikut koirasi kanssa päivittäin?
3. Mitä koirasi syö? Koetko lihan syöttämisen tärkeäksi?
4. Liittyykö unelmatyösi eläimiin?
5. Millaiset rodut miellyttävät silmääsi, miksi?
6. Mitä asioita haluaisit parantaa itsessäsi, jotta olisit entistä parempi koiranomistaja?
7. Minkä hetken haluaisit elää uudestaan koirasi kanssa?
8. Kuinka paljon sinulla kuluu rahaa kuussa koiraan?
9. Opetatko koirallesi turhia temppuja vai panostatko ainoastaan lajikohtaisiin suorituksiin?
10. Onko sinulla autoa? Koetko sen tärkeäksi koiranomistajan arjessa?
11. Matkustatko paljon ilman koiraa vai otatko koiran mukaan kaikkialle?

Haastetut:
1 Pimeitä Riimejä
2 Hutilyönti
3 Vinhaa Ninjailua
4 Paimenten poluilla
5 Darwin
6 Veden valamia 2.0
7 Ripaus mustaa valkoisella
8 Living with Whites
9 Kolme muskettisoturia
10 Joka toiselle kuoppaa kaivaa, joka toiselle ei
11 Vätyskän messissä

0

2 Comments

  1. Oi miten söpö lelu! 😀 Tosi kivat kysymykset ja vastaukset! Onhan ne lumiukot melkoisen pelottavia, etenkin pimeällä. Mokomat epämääräiset hahmot lumessa kivisilmineen. :p

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2018 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑


Fatal error: Allowed memory size of 41943040 bytes exhausted (tried to allocate 640 bytes) in /home/sateinen/public_html/blogi/wp-includes/Requests/Cookie.php on line 189