Kotikoiran aktivointi

Mehän ei Tianan kanssa harrasteta mitään tavoitteellisesti, vaikka tietenkin perus tottelevaisuuskäskyt tuollekin on opetettu. Tokon tahkoaminen on kuitenkin niin tylsää, että mieluummin keksin erilaisia aktivointijuttuja kotiin ja maastoon. Listailen alle joitakin helppoja aktivointivinkkejä, mitä me monesti tehdään.

Erilaiset temput

Jos toko ei kiinnosta, niin temppuja on ainakin kiva opettaa! Tiana osaa videolla näkyvien temppujen lisäksi haukkua käskystä, etsiä avaimet, kierähtää lattialla, antaa pusun, pakittaa, nousta takajaloille ja pujotella jalkojen välistä. Nämä ainakin muistan ulkoa…

Nakkipiilot

Oletko kipeä etkä jaksa tehdä koiran kanssa mitään? Ei hätää! Laita koira oven taakse ja piilottele herkkuja pitkin kämppää. Toimii myös lelun kanssa.

Käpyleikki

Tätä voi tehdä missä tahansa. Ota käpy käteen ja heitä se koiralle etsittäväksi. Ettei homma mene liian helpoksi, älä annan koiran nähdä mihin sen heitit.

Lelun piilotus


Tätä me tehdään Tianan kanssa aina metsässä. Laitan koiran paikkamakuuseen ja lähden piilottamaan palloa. Aloitin tämän ihan perus jäljestyksellä, jolloin Tianan ei tarvinnut muuta kuin mennä mun jälkiä pitkin pallolle, mutta se meni nopeasti liian helpoksi (enkä jaksa käydä tekemässä jälkeä etukäteen…). Nämä videot on kuvattu pari kuukautta sitten ja olisi tällä hetkellä jo liian helppoja piiloja. Nykyään kävelen jonnekin päin, heitän pallon summan mutikassa johonkin puskaan ja palaan vapauttamaan koiran. Se ei mene enää jäljestyksestä, mutta saapahan koira samalla liikuntaa juostessaan ympäriinsä.

Yksi pallo katosi viikkoja sitten metsässä ja se muistui eilen mieleeni. Lähdin eilen piilottamaan samanlaista palloa katoamispaikalle, mutta laitoinkin sen taskuuni ja vapautin koiran etsimään. Kummasti se vanha pallokin löytyi!

0

2 Comments

  1. Hyviä vinkkejä! Tianalla on erinomainen hajuaisti ja tekemisen riemu ihan paistaa siitä! 🙂

    • Kirsi

      15.12.2015 at 14:19

      Sillä on! Pitäisi treenata sen kanssa noita hajujuttuja paljon enemmän ja tavoitteellisemmin. Uskoisin, että tuosta olisi hyväksi jälkikoiraksi ellei omistaja olisi näin laiska. ;D

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2018 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑