Shy

Spikella on ollut ongelmia syömisessä, tai oikeastaan kiinni iskemisessä. Syönyt se on kyllä, jos olen vaan heittänyt ruoan terran pohjalle ja antanut sen olla siellä, mutta pinseteistä ei ole ottanut meidän ensimmäisen ruokinnan jälkeen. Kuten siitä videostakin huomaa, pinsetit eivät ole olleet kovin kummoiset (ja kieltämättä on käynyt pari kertaa mielessä, että noiden tippumisesta jäi lieroparalle traumat). Kävin ostamassa muutama viikko sitten kunnon ruokintapinsetit, mutta nekään eivät ole auttaneet ongelmaan.

Spiken ihana kasvattaja on auttanut tosi paljon ja antanut paljon vinkkejä, esimerkiksi sen ettei ruokaa saisi roikottaa hännästä kuten aluksi tein. Nenän edessä heiluva rotta voi näyttää liian pelottavalta käärmeen mielestä. Rotan selästä kiinnipitäminen ja sen kävelyttäminen ympäri smartia eivät kuitenkaan auttaneet meidän ongelmaan. Isomman sapuskan tarjoaminen ei myöskään auttanut. Viimeisenä vaihtoehtona lähdin kokeilemaan radikaalimpaa muutosta ja vaihdoin smartin paikkaa makkarista olkkarin kirjahyllyyn.

Sehän se ongelma sitten olikin! Veikkaan, että suurin syy on tuo demoni-Damon, joka tykkää pällistellä luikertelevaa käärmettä. Ei kuitenkaan ole tarvinnut hätistellä sitä smartin vierestä kuin joskus iltaisin, jonka takia en uskonut sen olevan ongelma. Mutta en tiedä mitä tuo kissa täällä päivisin tekee, kun näin Spikessa eron jo muutamassa päivässä paikan vaihtamisen jälkeen. Se on alkanut olemaan iltaisin paljon enemmän liikkeellä eikä enää luikertele heti piiloon vettä vaihdettaessa. Tänään tuli ostettua tekoköynnös suojaamaan smartia vielä enemmän, onhan olkkarissa kuitenkin paljon enemmän liikettä kuin makkarissa vaikkei kissat enää häiritsekään.

Ja kuinka ollakaan, äsken Spike iski kiinni heti ja kunnolla. Vissiin aika turvallista Stephen Kingin tuotoksien välissä.

0

2 Comments

  1. Ihanaa, että keino löytyi! ♥

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2018 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑