Kuva tunnissa: 15.10.2015

Pitkästä aikaa Kuva tunnissa -haaste! Joille se ei ole tuttu, niin homman nimenä on ottaa yksi kuva per tunti ja kertoa näin päivästään. Tämä haaste on lähtenyt eräältä koirafoorumilta, jossa on tietyt kuvauspäivät parin viikon välein, mutta minun puolesta kaikki halukkaat voivat tämän kopioida ja tehdä milloin haluavat.

Itse vähän sovelsin tätä ja räpsin menemään vähän enemmän kuin yhden kuvan tunnissa. Tosin kaikilta tunneilta ei ole kuvaa lainkaan, joten ehkäpä se vähän tasapainottaa.

6.30 – 8.00


Kello soi 6:30 ja samalla kännykän ruudulla vilkkui muistutus tästä päivästä. Pomppasin ylös, nappasin kuvan Tianasta ja lähdin aamutoimiin. Selfieception vaatehuoneessa, aamupalaksi maapähkinä-banaani-reissarit (nami nami, kannattaa kokeilla!) sumuista kuvaa bussipysäkiltä ja koulumatka jatkui keskustaan.

8.00 – 9.00

Venasin keskustassa kyytiä Asikkalaan, joka oli tavalliseen tapaansa myöhässä. Kouluun päästyäni piti saada kahvia ja sitähän käytiin sitten keittämässä. Meillä on kaikille yhteinen kahvihuone, jossa jokainen voi halutessaan keittää kahvit ja kilkuttaa sitten kelloa, että kaikki muutkin halukkaat tietävät tulla ottamaan.

9.00 – 10.00

Aloitettiin päivä check in:llä noin ysiltä. Check in:ssä jokainen saa kertoa sen hetkisen fiiliksensä ja mitä aikoo päivän aikana tehdä. Meillä ei siis ole tiettyjä kursseja tai tunteja lainkaan, vaan suunnittelemme aikataulumme täysin itse. Ainoat pakolliset tunnit viikossa on ”treenit” maanantai- ja torstai-iltapäivisin, jossa käydään yhdessä läpi luokan (tai Piikipinä NY:n) tärkeitä asioita.

10.00 – 11.00

Koulussa edelleen. Tämä on meidän luokan seinällä ja siinä on hyvin yksinkertaisesti kerrottu mistä meidän tiimioppiminen koostuu. Iloisen oppimisen Tivoli tarkoittaa meidän opetusta. En voi sanoa koulun, koska me luonto-ohjaajat olemme toistaiseksi ainoita jotka tiimioppimista käyttää. Taidetaan itseasiassa olla ensimmäinen ammattikoulututkinto, jossa kokeillaan tiimioppimista. Muutamissa ammattikorkeissa tuota jo käytetäänkin, Jyväskylän Tiimiakatemia edelläkävijänä.

11.00 – 12.00

Yksi luokkalaisista halusi harjoitella ensi tiistain keikkaa varten ruokien tekemistä. Tarjolla oli alkuruuaksi lohikeittoa, pääruuaksi paistettuja juureksia ja pekoniin käärittyjä herkkusieniä, sekä jälkiruuaksi nuotiolla tehtyjä pannukakkuja vaahterasiirapilla. Niiiiin hyvää, kyllä noita kehtaa asiakkaillekin myydä! Alkuruuista en tajunnut nälissäni ottaa kuvaa.

12.00 – 14.00


Tuolla me syötiin ja juoruttiin. Aloitettiin iltapäivän treenit ruuan päätteeksi. Treenien aihe oli motivaatio, joka oli varmasti hyvin suuri näin viimeisenä päivänä ennen syyslomaa. Hehe, kuten porontaljasta näkee. Ai tylsää vai? Eikä!

14.00 – 15.00

Ei ole kuvaa, mutta koulun loppuminen ja kotimatka.

15.00 – 17.00


Mä en yleensä tykkää nukkua päiväunia, mutta nyt iski kotiin tullessa sellanen fiilis. Romahdin siis sohvalle, rapsuttelin nelijalkasia ja nukuin viiteen.

17.00 – 21.00

Istuin koneella yhdeksään asti. Korjasin tän blogin viimeisetkin rikkinäiset linkit, joka tarkoittaa sitä että jokaikinen kuva ja linkki pitäisi nyt toimia ensimmäisestä postauksesta saakka. Suurin osa kuvistahan oli rikki, koska ne oli linkitetty vanhasta Picasan tunnukselta, mitä ei ole ollut muutamaan vuoteen enää olemassakaan. Sen jälkeen lueskelin kunkkupytikka-ryhmää FB:ssä ja samalla juorusin chatissa. Kahdeksan jälkeen piti alkaa miettimään mihin sitä lähtisi lenkille ja geokätköthän sen tietenkin päättivät.

21.00 – 24.00


Mentiin bussilla keskustaan ja lähdettiin siellä kiertämään kätköjä. Aikaa meni taas odotettua kauemmin, olin katsonut valmiiksi 10 kätköä, mutta ehdin käymään vain puolilla niistä. Viimeisen kanssa tuli kiirekin, kun oli minuuteista kiinni ehdinkö juosta viimeiseen bussiin. Olisihan tuolta voinut kotiin kävelläkin, mutta iski hirveä nälkä ja bussilla saa kulkea miten lystää matkakortilla. Tuli käytyä ihan uusissa paikoissa ja taisi Tianallekin riittää kolmen tunnin köpöttelylenkki.

0

2 Comments

  1. Hieno selfieception! 😀 Vitsi teidän koulu näyttää hauskalta, tosi ihana check in -huone ja kiva idea tuo kellon kilkuttaminen! 🙂

    • Kirsi

      16.10.2015 at 23:34

      On tämä ihan paras oppilaitos, missä ikinä olen ollut! Olen ajatellut tekeväni tiimioppimisesta oman postauksen, mutta en tiedä saisinko siitä tarpeeksi mielenkiintoista. Haluaisin vaan levittää tiimioppimisen ilosanomaa kaikkialla! 😀

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2018 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑