Kamalaa kiusaamista

Kehtasin kiusata kakaraa sen verran, että punnitsin sen mun hyvin kauniilla keittiövaa’alla (kyllä se vielä ulkonäöstään huolimatta toimii!). Käärmeethän ei mitään sylilemmikkejä ole ja etenkin poikasten turhaa käsittelyä pitäisi välttää, etteivät turhaan stressaannu. Tämän takia en ole tuota valokuvannut ollenkaan, vaikka tietysti kauheasti tekisi mieli.

Painoa siis tällä hetkellä 134 grammaa. Tietoa ahmiessani mulla jäi mieleen, että syötettävä rotta pitäisi olla noin 10% käärmeen painosta. Sen perusteella tuon pitäisi siis syödä 13,4 grammasta rottaa… Ei ihan toimi. Kasvattajan käskyjen mukaan tuo syö 20-25 grammasta tällä hetkellä ja torstaina sinne kitusiin menikin 27 grammanen. Toinen ohjenuora on syöttää käärmeen paksuimman kohdan kokoista rottaa ja sen mukaan me mennään.

0

4 Comments

  1. Hyvä se on totuttaa käsittelyyn jo pienenä, että esim. sairaustapauksissa käsittely sujuu mutkattomasti. 🙂

    • Kirsi

      11.10.2015 at 19:26

      Tuo ei itseasiassa pidä paikkansa, tai näin ainakin viisaammat herppi-harrastajat ovat opettaneet. Nämä ovat niin säyseitä otuksia, että puremia harvemmin tarvitsee pelätä ja käärmeelle on parempi mitä enemmän se saa olla rauhassa – etenkin nuorena. Suurella käsittelyllä voi olla se riski, että kakara lopettaa syömisen.

  2. Kaunis on hänellä väritys, vaikka en noin muuten käärmeistä perustakaan. 🙂

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2018 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑