Eläimellinen aikajana

Törmäsin Soopelimonstereissa Jeemcan tekemään aikajanaan lemmikeistä ja kopioin idean, koska why not. Muistelu on aina kivaa. Tästä tulee vaan piiiitkä postaus.

1993
synnyin rääkyvänä tähän maailmaan ja kotona odotti ainakin saksanpaimenkoira Jack (ei rek.). Mitäköhän mä tuolla kepillä suunnittelin… mitään muuta en Jackista muista kuin sen, että söin sen nappuloita.

1996-1999
1996 tuli perheeseen pyreneittenmastiffi Vaskipuron Tursas eli Turo. Turo oli kova poika karkailemaan ja kuolaamaan, siinä kaikki mitä siitä muistan.

Joskus samoihin aikoihin meillä oli myös punakorvakilpikonna Arttu, josta muistan sen ryömineen lattioilla ja syövän akvaariokalat. Hmm. Arttu annettiin aika nopeasti uuteen kotiin ja on käsittääkseni edelleen hyvissä voimissa serkullani.

arttu

Jack lopetetaan vanhuuteen joskus 98-99, ja me muutetaan omakotitalosta rivariin.

1999
Turo lopetetaan todella pahan nivelrikon vuoksi. Sitä ennen taloon saapuu kuitenkin yksi elämäni tärkeimmistä koirista, eli bolognese Citarican Alfredo Cee, Aatu. Muistan nähneeni Aatusta jotain pentukuvia joskus, mutta ei mitään käsitystä kenen valokuvakansiossa ne mahtaa olla.

Aatun kanssa tuli ensikosketukset koiramaailmaan, kun siitä tuli 2-vuotiaana Suomen muotovalio. Se on myös 8 pentueen isä.

2000
Saan 7-vuotis syntymäpäivälahjakseni ensimmäisen oman lemmikkini, marsun nimeltä Topi. Topi tuli Lahtelaisesta eläinkaupasta (Hopeakäpälä?), jonka myyjät eivät selvästikään tienneet marsujen laumakäyttäytymisestä. Ei tiedetty mekään.

Joskus Topin jälkeen ostettiin eläinkaupasta roborovskinkääpiöhamsteri Minni. Se pelkäsi hemmetisti ja juoksi aina ihmisen nähdessään piiloon. Eipä se parin elinvuotensa aikana siitä mihinkään kesyyntynyt, mutta olihan se söpö.

2004
Aatun seuraksi haetaan saksanpaimenkoira Rici. Harmittaa ettei Ricistä ole mitään pentukuvia.

2004-2008
Gerbulit022 Gerbulit014

Sain ensimmäiset gerbiilini, Micin ja Maxin. Niiden poismenon jälkeen tulivat gerbiilit Frodo ja Jojo.

2007
Topi kuolee vanhuuteen 7,5 vuotiaana. Samana vuonna saan ensimmäisen koirani, snautseri Wanhan Purolan Halloweenin eli Saden. En muuten ymmärrä, miten sain nimeni sen papereihin 14-vuotiaana? Jännää. Alla oleva kuva on kasvattajalta Joensuusta.

Vuonna 2007 tulee taloon myös ensimmäiset kissat, Monni ja Mörkö. Ensin tuli Monni, sen jälkeen otettiin sille kaveriksi Mörkö.

2009
Gerbiilit kuolee vanhuuteen, Romeo-kissa haetaan perhetuttavalta.

2010
Muutto omaan kämppään Vantaalle ja tämän blogin alku. Sade jää äidin hoiviin ja 17-vuotias minä uhoaa ettei ota yhtäkään eläintä. Pari kuukautta sitä kesti, kun hain Melin kotiin. Kuukausi sen jälkeen Muusan. Poju-kissa tulee äidille siskoltani.

2011 Kite ja Kiten muutto äitille.
2012 Tiana ja Damon tietenkin! Aatu lopetetaan.
2013 Otan kaksi gerbiiliä. Romeo lopetetaan aivokasvaimen vuoksi.
2014 Gerbiilit lähtee uuteen kotiin pahentuneen allergiani ja kissojen vuoksi. Rici lopetetaan, Vito tulee äidille. Meli jää äidilleni.
2015 No, tiedättehän te!

Tästä tuli sekava romaani. Jostain syystä en enää ihmettele, miksi ala- ja yläasteelaiset kaverini väittivät meillä olevan eläintarha. Kuulemma mulla on nykyäänkin. Summa summarum, omassa kämpässäni asuu tällä hetkellä Tiana, Muusa, Damon ja Spike. Äidilläni Sade, Vito ja kissat Monni, Mörkö, Kite, Poju ja Meli. Onhan tossa kieltämättä elukoita.

0

2 Comments

  1. Monipuolinen eläinhistoria! 🙂 Hauska miten teillä vaihtui isoista koirista yhtäkkiä pikkukoiraan ja sitten tuli taas iso koira. 😀

    • Kirsi

      10.10.2015 at 22:31

      Aatun kasvattaja on mun serkkuni, joten se tuli kätevästi perheen kesken. Oli vielä pentueen ainut. En usko, että muuten just bolognese olisi tullut, mutta mistä sitä tietää!

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2018 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑


Fatal error: Allowed memory size of 41943040 bytes exhausted (tried to allocate 5760 bytes) in /home/sateinen/public_html/blogi/wp-includes/Requests/Transport/cURL.php on line 389