★★★★☆

Harvoin viitsin kirja-arvosteluja kirjoitella, mutta nyt on sellainen fiilis. Lukeminen on jäänyt nykyään vähille ja mulla on ollut tapana lukea oikeastaan vaan kaikki kesät. Maata auringossa kirja kädessä, mikäs sen lepposampaa kesän viettoa. Tämä kesä on ollut kuitenkin niin kylmä ja kiireinen, että kirjat ovat jääneet hyllyyn. Jossain vaiheessa halusin kuitenkin ottaa jotakin iltalukemista ja valitsin äidin kirjahyllystä viedyn klassikon Tanssii susien kanssa.

En pitänyt kovinkaan paljon tavasta, miten kirja on kirjoitettu (vai suomennettu?). Kieli on jotenkin yksinkertaista ja töksähtelevää, vähän niin kuin nuorten kirjoissa. Olen lukenut todella kuvailevia teoksia missä kappaleet vain jatkuvat ja jatkuvat, joten tämän yksinkertaistettu tyyli oudoksutti loppuun saakka.

Ennalta-arvaamattomuus kuitenkin yllätti. Kirja tuntuu ennalta-arvattavalta sitä lukiessa, mutta viimeisen sivun jälkeen tajusin että osasihan se kuitenkin yllättää. Viimeisillä sivuilla hyvä ettei tullut tippa linssiin, kun järkytyin erään hahmon kohtalosta. En ole nähnyt kirjaa koskevaa elokuvaa, mutta olin jotenkin saanut käsityksen, että juoni keskittyy Johnin ja Kahden Sukan (susi) väliseen suhteeseen. Ei se ihan niin mennytkään, mutta ei se myöskään haitannut!

Kirja tempaisi mukaansa ja on niitä harvoja kirjoja, jota halusin vain lukea. Näin kiireisinä aikoina kirjat tuntuvat vain jäävän kesken, joten se on jo iso juttu, että minä saan luettua loppuun jotakin muutakin kuin Stephen Kingiä. Vaikka kirjan kieli oudoksittikin, juoni ja loppuratkaisu teki sen verran suuren vaikutuksen, että halusin kirjoittaa tämän arvostelun ja suositella tätä teille muillekin.

Seuraavaksi pitää löytää aikaa katsoa tästä tehty elokuva. Ja valita hyllystä uutta luettavaa. Haastoin itseni Goodreadsissa lukemaan vuoden aikana 12 kirjaa ja tämä on vasta neljäs tänä vuonna.

0