Uusi panta!

IMG_2265p
Siinä se panta nyt on, minkä koon loppumisesta valitin joulun jälkeen! Oli pakko tilata heti, kun näin uuden erän tulleen. Kamalaa mainostusta, mutta pakkohan se on noin hienosta pannasta vähän mallikuvaa ottaa. Tilasin tuon siis Peten koiratarvikkeesta ja tuo on suomalaista käsialaa Ebba + Albukselta. Käyttökokemuksia en osaa vielä sanoa, kun ei ole lenkkikäyttöön vielä ehtinyt, mutta luulishan tuon kestävän samanlailla kuin muidenkin pantojen. En taida raaskia ihan kurakeleillä käyttää kuitenkaan. Miten pantoja kannattaa muutenkin pestä, uskaltaako niitä heittää pesukoneeseen pesupussissa?
IMG_2269p
Tianaa ei paljon mallina oleminen kiinnostanut… Kynnetkin pitää näköjään taas leikata. Neidille iski taas valeraskaus, joten se ei haluaisi muuta tehdä kuin makaa lelu kainalossa sohvan nurkassa. Ruokakaan ei meinannut aamulla maistua, huoh. Toistaiseksi ei ole onneksi ollut kissoille äreä, viimeksi se örisi kissoillekin vauvaansa suojellen…
IMG_2155pjpg
IMG_2242P
Edellisen postauksen teemalla jatkan vielä sen verran, että Damon suostui syömään silakkaa. Ostin kokonaisia (viimeksi ostin fileitä) ja palottelin vaan menemään, niin sitten kelpasi. Toivottavasti maistuu jatkossakin, niin on yksi huolenaihe vähemmän.

Muusakin on vähän laihtunut! Kilo pitäisi silti saada vielä pois, mutta ehkä se tästä pikkuhiljaa… Kunhan vaan malttaisin jaksaa mittailla nuo ruuat vaa’alla. 😉
IMG_2139p

IMG_2100p

IMG_2196p

IMG_2227p

IMG_2207p

0

10 Comments

 1. Kerrassaan upeita kuvia! 🙂 Kiva, että silakka maistui!

 2. Kiva pirtsakka panta 🙂 Kangaspannat voi huoletta heittää pesukoneeseen, ellei niissä sitten ole jotain erikoista kangasta tai sellaisia koristeita mitkä ei kestä. Mutta tuommoinen peruspanta kestää kyllä 🙂
  Mullakin on pari E+A pantoja, niitä on kiva käyttää metsässä rymyämisessä ja uimapantoina, kun kevyitä ja kuivuvat nopeasti.

  • Kirsi

   29.1.2015 at 20:01

   Lähinnä mietin tuota vanhempaa pinkkiä nahkapantaa, miten sen uskaltaa pestä. On niin paskanen parin vuoden käytön jälkeen, että tekis mieli tehdä jotain sille. 😀 Lähetin Jokelle kyselyäkin, muttei ole kuulunut vastausta. Ei sitten vissiin kannata pestä…

   • Joo no nahkapantaa on vähän hankalempi pestä. Eipähän siinä tietysti enää paljoa menetä jos kokeilee (satula)saippuaa ja kostealla rätillä pyyhkii. Lähtee tai todennäköisemmin ei 😀 Nuo Joken pannat taitaa olla aika pehmeää nahkaa mikä oikein imasee sisälleen kurat joten voi olla että ei niitä saa millään irti. Tietysti jos sillä ei ole enää väliä vaikka menisikin pilalle niin voihan sitä ronskimmallakin otteella kokeilla pestä, eli ihan jollain harjalla ja reilummalla vedellä.
    Pesun jälkeen tai ylipäätään aina kun nahkapanta kastuu niin kannattaa vähän laittaa pintaan nahkaöljyä, niin pysyy pehmoisena. Nahasta on paras pyyhkiä roiskeet aina heti tuoreeltaan 🙂

    • Kirsi

     29.1.2015 at 22:40

     En mä halua sitä missään nimessä pilata, paras (ja kallein…) panta mikä on tähän mennessä ollut. Sen takia oonkin vähän siinä ja siinä rajalla, että uskallanko kokeilla siihen mitään. Sitä en itsekään usko, että pelkällä vedellä lähtis vaikka kuinka hinkkais ja kovemmat aineet vievät varmaan värin mennessään. Tuota satulasaippuaa pitää ostaa ja kokeilla, jos ei tolle pannalle käy niin hihnan vois ainakin käsitellä.

     Tota nahkaöljyäkin mun on pitänyt ostaa vaikka kuinka kauan, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi…

     • Piti ihan tutkia että mitä materiaalia tuo panta on, niin se onkin jotain pehmeää nupukkia. Sitä ei kyllä varmaan kannatakkaan öljytä, imeytyy vaan liat tiiviimin. Mie luulin että olisi jotain ohutta parkkia ollut tuo panta, nupukkinahoista mulla ei ole kokemusta kun en sellaisia osta.
      En tiedä miten toimisi nupukkinahkaisille kengille tarkoitettu puhdistusaine?
      Nupukki on kyllä kaulapantaan varmaan yksi huonoimmista meteriaaleista, on tosi herkkä materiaali likaantumaan ja vaikea putsattavakin vielä… Suosittelen jatkossa ihan oikeaa laadukasta parkkinahkaista pantaa 😉

     • Kirsi

      31.1.2015 at 12:29

      Aina oppii uutta! Minä en noista kankaista ymmärrä mitään (nupukki… ihan uusi sana mulle), mutta tähän asti olen tykännyt kyseisestä pannasta hirveästi. Täytyy kokeilla tota puhdistusainetta, jollei toimi niin olkoot likainen sitten. 😀

 3. Wautsi mikä panta! Harmi kun ei ole koiraa. 😀

  • Kirsi

   31.1.2015 at 12:06

   Jonkun pitäis alkaa tekemään hienoja valjaita! Vänttiset taitaa olla ainoita ”itsetehtyjä” mitkä tiedän.

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2018 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑