“The important things in life always happened by accident. At fifteen she didn’t know much, in fact, with each passing year she was a lot less clear about most things. But this much she did know. You could worry yourself sick trying to be a better person, spend a thousand sleepless nights figuring out how to live clean and decent and honest, you could make a plan and bolt it in place, kneel by your bed every night and swear to God you’d stick to it, hell, you could go to church and promise properly. You could cross your heart seven times with your eyes tight shut, cut your thumb and squeeze it and pen solemn vows on a rock with your own blood then throw it in the river at the stroke of midnight. And then, out of the black beyond, like a hawk on a rat, some nameless catastrophe would swoop into your life and turn everything upside down and inside out forever.”
Nicholas Evans, The Smoke Jumper

Niin kuin joka kesä, oon saanut taas lukuinnostuksen. En ole muuta tehnytkään kuin ahminut kirjoja, tänään just lopetin Nicholas Evansin Suden läheisyyden. Sitä ennen luin samalta kirjailijalta Tulisielut, joka oli niin hyvä, että halusin äijältä jotain muutakin luettavaa. Löysin tuon susikirjan paikalliselta divarilta neljällä eurolla ja olisin voinut maksaa enemmänkin. 😀 Ei se paras lukemani kirja ole, mutta ei sitä silti meinannut päästää käsistään. Tulisielut oli kuitenkin parempi, se oli niin yllätyksellinen kaikkine juonenkäänteineen olematta kuitenkaan ylidramaattinen. Jossain vaiheessa pitää lukea myös Evansin tunnetuin teos, Hevoskuiskaaja. Sen oon itseasiassa ostanut kirpparilta aikaa sitten, jostain syystä en ole vain saanut aikaiseksi tarttua siihen.

Lukemisen ohessa kattelin piha-altaan äärellä lenteleviä sudenkorentoja ja päätin saada kuvan sellaisesta (kyseessä käsittääkseni siniukonkorento) lennossa. Homma osoittautuikin yllättävän vaikeaksi ja ainakin tuli harjoiteltua nopeutta ja manuaalisäätöjä. 😀 Ei taida mikään kuvista olla täydellisesti terävöitynyt, mutta kehtaan kuitenkin julkaista.

IMG_0050p IMG_0186p IMG_0162p IMG_0141p IMG_0063p

En muista olenko ottanut Tianasta ollenkaan rakennekuvaa toisen ikävuoden kunniaksi, mutta otin sellaisenkin. Hieno tyttö, vaikka itse sanonkin! Persvilloja olis voinut kieltämättä vähän harjata ennen kuvaamista. 😀

IMG_9787p
IMG_9904p IMG_9894p IMG_9883p IMG_9871p

Kukkuu! Äijä päätti hypätä jääkaapin ylle.
IMG_9846p

0