Rakkautta ja rahan menoa

Niin ne vaan kasvaa. Eka kuva on otettu lokakuussa 2012, jolloin Deidei oli viis kuukautta vanha. Toinen on otettu just äsken.

Asiasta hattivattiin, tilasin Tianalle Hurtan talvimanttelin. En edes ole ajatellut sen tarvitsevan sellaista, koska se ei nostele tassujaan eikä vaikuta olevan kylmissään edes näillä 20 asteen pakkasilla. Aloin kuitenkin miettimään, että tuon huonolle luustolle voisi lämmitys tehdä hyvää. Se on myös alkanut kiskomaan hihnassa kuin höyryjuna näiden kovimpien pakkasten alettua, enkä keksi sille muuta syytä kuin kylmyyden. Etenkin, kun sen kiskominen vaikuttaa olevan ihan pakonomaista – ei toimi edes kuonopanta eikä lannelenkki. Saati sitten pysähtelyt, pyörimiset tai u-käännökset. Piski se vaan puskee menemään ja minä lasken sataan hihnan toisessa päässä ja yritän olla menettämättä hermoja.

Mantteli on nyt kuitenkin tilattu, toivotaan että lämmitys rauhottaa eteenpäin vouhotusta. Toivottavasti se on sopiva, mä en millään jaksaisi alkaa palautusrumbaan. Itseasiassa mä olisin halunnut ostaa tuolle PerusPompan, koska olen kuullut niistä niin paljon kehuja, mutta kaikista alennuksissa olevista Pompista on tietenkin Tianan koko loppu. Toi Hurtan mantteli oli vielä 40% alennuksessa, joten pakkohan se oli tilata. Ens viikolla sitten näkee, mikä postista tulee.

Nivelvalmisteiden syöttämistä mietin myös. Huonojen lonkkien takia haluan ennaltaehkäistä nivelrikkoa ja vertailun jälkeen päädyin ihan vaan Jahdin & Vahdin nivelravinteeseen. Vertailin ettei tuo häviä pitoisuuksiltaan muille suosituille nivelvalmisteille (Nutrolin Nivel moniteho, Arthroflex Plus, Cartivet+MSM, Seraquin) eikä tuota ole hinnallakaan pilattu. Tuskinpa tuon syöttämistä näkee mitenkään arjessa, mutta onhan siinäkin oma mielenrauhansa, kun tietää että on tehnyt edes jotain luuston eteen.

Mites teillä, tarviiko piskit takkia päälle? Onko noiden nivelvalmisteiden käytöstä kokemuksia?

0

6 Comments

 1. Glukosamiini on ihan ykkönen, oon kuullut paljon hyvää koirilla ja ite käytän polviongelmiinkin. Sitä saa ilman reseptiäkin, mutta kestää vaikutuksen alkaminen muutaman viikon. Teräs-Rekku oli kanssa mitä käytin nivelongelmaiselle, ja kyllähän se vähän vapaammalta alkoi näyttää sen eläminen.

  Tsempit ja jaksamiset Tianalle! Onko sulla BOTia? Se oli spondyloosikoiralle ainakin hyvä, että vois auttaa kanssa.. mulla on yks ylimääräinen, mut taitaa olla liian pieni Tianalle.. 😀

  • Glukosamiiniahan noissa kaikissa on, taitaa olla just se kaikist tärkein ainesosa nivelvalmisteissa.

   Tianalla ei ole BOTia. Mietin kyllä sitäkin, mutta toisaalta kun tuo tarvii lämmitystä vaan näille kovimmille pakkasille ja keväämmällä sadetakkia. En siis oikein tiiä mihin me bottia tarvittais, kun ei ole edes treenejä, jossa pitäs odotella vuoroa. 😀

 2. Taralla (spondyloosia myös) on tuo BOT:in takki ja yhdyn ylläolevaan! Tuli perintönä Tintti-enkelikoiruudelta ja myös vanhempieni Wanni-sakemanni 9v. BOT:teilee. Tekis mieli tilata tuolle junnullekin, ei kärsi kylmästä mutta kun paljon ollaan pihalla, tallilla, välillä tulee istuatönöteltyä ja ei kai se lihaksille ihan herkkua kylmässä ole… =/

  Nivelvalmisteista meiltä lähtee täydet pojot Aviformin Supplexille, Tiinalle siitä todella oli apua, ontumiset loppui lievän nivelrikon tiimoilta etusista. Tara ja Kira syövät sitä nyt myös, toivottavasti auttavana lisänä. Jossain vaiheessa kun vertailin, Supplex meni hinta-laatusuhteeltaan kärkeen, mutta nyt en ole tutkiskellut, niin paljon jo uusiakin tullut. Uskon kuitenkin että just toi ennalta ehkäisevästi syöttäminen on hyvä idea, sain yhden luentomatskun käsiini, koirien tuki- ja liikuntaelinsairauksista ja siinä ko. ell:i oli sitä meiltä että eivät ainakaan pahasta ole.

  • Just ehdin kirjoittaa edelliseen kommenttiin, etten usko BOTista olevan meille hyötyä. Tuota kylmässä seisoskelua kun ei meidän kohdalla ole ollenkaan. 😀

   Pitää googletella toi Aviformin Supplex, kiitti vinkistä!

 3. Meillä syödään sitä hevosille tarkoitettua Arthroflex -liuosta. Kuulemani perusteella ostin sitä. Vielä on paha sanoa käyttökokemuksia, kun koira on ollut koko ikänsä oireeton. Costo on syönyt tuota nyt noin kolme kuukautta.

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2018 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑