Baha Men – Who Let The Dogs Out

Opetin Tianan eilen haukkumaan käskystä. Se oli luultavasti helpoin temppu, minkä olen tuolle opettanut. Tajusi jutun juonen muutamassa minuutissa käskysanan kanssa. Taisi likka olla vaan onnellinen, että kerrankin sai haukkua ihan luvan kanssa! Tuohan on aika äänekäs vinkuintiaani.

Näin mä sen tein:
1. Naksutin ja palkka. Tianalle paras palkka on pallo, mutta uusien käskyen opettamiseen tykkään käyttää mieluummin ruokaa. Tianan tapauksessa ylikypsää saunapalvikinkkua, joka on ainoa ruoka mikä saa tuon toimimaan innolla. Kokeiltu on nakit, lihapullat, broiskun sydämet, natural menut, keuhko, maha… Kaikki mahdollinen, mutta tuo yksi leikkele tekee sen ihan hulluksi.

2. Keksi jotain, millä saat koiran haukkumaan. Mä käytin Tianan kohdalla äitin opettamaa käskyä, eli ”kuka tulee?”. Tiana on oppinut sen ihan vahingossa Riciltä ja Sadelta, kun äitillä on niin hauskaa kiusata niitä tuolla käskyllä… Kaikki juoksee ovelle tai portille huutaen, kun luulevat jonkun tulevan. Ei ihan parhain käsky kaupunkikoiralle!

Olisin voinut käyttää myös tuon turhautumista, koska tuolla on tapana alkaa huutamaan turhautuessaan. Eli oisin voinut odottaa namit kädessä niin kauan, kun likkaa alkaa ärsyttämään ja alkaa huutamaan ja sitten naks. Mutta tässä olisi mennyt niin kauan, että Tianan kohdalla päädyin ylläolevaan.

3. Haukku -> naks. Pientäkin ääntä tulee koirasta, niin naks ja palkka. Tianan lempitemppu on pyöriminen, joten se otti sen automaattisesti mukaan samalla huutaen. Siinä vaiheessa piti laittaa ensin istumaan ja sitten haukuttaa, että se tajusi palkan tulevan vain haukkumisesta.

4. Tianan alkaessa jo tarjota haukkumista automaattisesti, yhdistin siihen käskysanan. Eli aloin toistelemaan sanaa ”hauku” ja annoin palkan, kun koira haukkui.

5. Sitten palkkaa vasta silloin, kun haukkuu käskysanan jälkeen.

0