Aika on ollut vähän rajallista, jonka vuoksi en ole ehtinyt tähän Kolmen muuttujan heittämään haasteeseen vastata. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Mitä mieltä olet roturisteytyksistä? Näetkö tässä tulevaisuuden?
Kyllä mä olen sitä mieltä, että jos roturisteytyksillä saataisiin tulokseksi terveempi rotu, niin ehdottomasti sitten kokeilemaan. Mulle rotu ei ole tärkeä, vaan se, että on terve ja hyväluonteinen koira. Esimerkiksi jos saksanpaimenkoiria alettaisiin risteyttämään belggareiden tai muiden terveempien rotujen kanssa terveyden edistämiseksi, niin olisin enemmän kuin mielissäni.

Mitä koiralajia et koskaan haluaisi kokeilla? Miksi?
Tosi vaikee kysymys, mutta ensimmäiseksi tulee mieleen metsästys. Tiedän kyllä metsästyksen hyödyt, mutta itse oon niin eläinrakas etten voi tappaa edes hämähäkkiä, joten itse en pystyisi koiran kanssa toimimaan metsällä. Tykkään kyllä metsästysroduista ja etenkin karhukoirat on lähellä sydäntä, mutta ei mua kyllä saisi kirveelläkään metsälle hirvien perään. 😀

Oliko oma/omat rotusi terveempiä, parempi luonteisempia ja miellyttävämpiä kuin nykypäivänä?
Onhan noi saksanpaimenkoirat mennyt tosi huonompaan suuntaan vuosien varrella, joten kyllä on ollut. Tänäpäivänä on aivan liikaa luonneongelmaisia ja terveydeltään sairaita, huonoluustoisia sakuja.

Millaiset rodut miellyttävät silmääsi, miksi?
On tosi harvoja koirarotuja mistä en tykkäisi yhtään, mutta kaikista eniten tykkään ulkonäöltä sellaisista, mitkä on mahdollisimman liioittelemattomia. Näyttelylinjaiset sakemannit on aivan hirveen näkösiä mun mielestä, mutta kuitenkin tykkään Tianankin ulkonäöstä tosi paljon sen terveen näköisen rakenteen vuoksi. Tykkään muutenkin susimaisten rotujen ulkonäöstä; valkoinenpaimenkoira, saksanpaimenkoira, alaskanmalamuutti, siperianhusky, ceskoslovensky vlcak, saarloos wolfhond jne. Sitä vähemmän jalostetun näköinen sen parempi.

Rakastan myös isoja molossityyppisiä koiria, kuten esimerkiksi kaukasianpaimenkoiria, tiibetinmastiffeja ja pyreneittenmastiffeja.

Oletko huolissasi rotusi terveystilanteesta? Miksi/Miksi et?
Eiköhän kaikki tiedä saksanpaimenkoirien terveystilanteen. ;D Kyllä sille pitäisi jotain alkaa tekemään.

Mitä asioita haluaisit parantaa itsessäsi, jotta olisit entistä parempi koiranomistaja?
Paremmat hermot, ehdottomasti. Mulla on tosi huonot hermot ja välillä ei meinaa tulla mistään mitään, kun itellä palaa pinna. Paremmat refleksit olisi myös olla hyvä olemassa, jäädyn paikalleni tukalassa tilanteessa, kun en yhtäkkiä osaa tehdä mitään. Sitten mietitään jälkikäteen mitä kaikkea olisi pitänyt tehdä toisin.

Miten koirasi reagoi kun tulet kotiin työ-/koulupäivän jälkeen?
Häntä viuhtoen vastaan.

Tunnetko koirastasi olevan paljon apua vaikeina hetkinä?
Kyllä se olemuksellaan lohduttaa, mutta jos ihan totta puhutaan, niin paljon suurempia lohduttajia on nuo kissat. Mä tykkäänkin sanoa, että kissat pitää mun henkisen terveyden kunnossa ja koira fyysisen.

Miten sinulla on koirasi palkinnot esillä, vai onko ollenkaan? Jos ei ole, niin miten asettelit ne? Kuvaa olis kans siisti saada!
No ei nyt noin kakaralla vielä… Vastahan se täytti tänään 10 kuukautta…

Miten koirasi reagoi vieraisiin koiriin?
Jos ei ole lihapullaa mukana, niin yleensä se tykkää ilmoittaa olemassaolostaan korvia huumaavalla haukulla. Kuitenkin se pelkää kaikista pienimpiäkin koiria, joten pelkoansa se vaan huutaa.

Stressaatko/Ahdistaako kisa-/näyttelytilanteet vai tunnetko pelkkää tervettä jännitystä? Miksi/Miksi ei?
Ei oo tarvinnut mennä vielä minnekään. Jos joskus tarvii (toivottavasti edes sinne BH-kokeeseen), niin saan varmaan paniikkikohtauksen ennen meidän vuoroa. 😀 Oon ihan järkyttävä hermoilija.

——
Mä en ehdi nyt valitettavasti keksimään uusia kysymyksiä, joten vastatkaa noihin ylläoleviin, jos haluatte. Haastan taas kaikki, jotka lukee tämän postauksen.

0