Everyday i’m barffin’


Party Rock Anthem by LMAFO on Grooveshark

ateria ma ti ke to pe la su
AAMU Poroa luineen Kanaa luineen + kaurapuuro Kalkkunaa luineen Poroa luineen + kaurapuuroa Kalkkunaa luineen Kanaa luineen Poroa luineen + kaurapuuroa
ILTA Lohta Sydäntä + Multicat Nautaa Sisäelimiä + Multicat Sydäntä Sikaa Kanaa + Multicat

Tältä näyttää toistaiseksi Melin ja Muusan viikon ruokalista. Älkää ottako tästä mallia, tuo on nopeasti sutaistu ensimmäinen versio siitä miltä se voisi näyttää, joten en voi sanoa varmuudella että alan syöttämään tuon mukaan tai että tuossa olisi kaikki tarpeelliset vitskut millä hyvin pärjää. Meinaan käyttää tämän mallin vähän paremmin tietävien silmillä ja lähen vasta sen jälkeen tekemään ostoslistaa.

Luin, että kissa tarvitsee vähintään 25g lihaa kiloa kohden, joten se tekisi Melin ja Muusan kohdalla noin 100g/lihaa/päivä. Kuitenkin tuo on ihan minimi, joten meinaan lähteä heittämällä 160 gramma per päivä per kissa ja katsoa mitä se tekee painolle. Jos lihoo, niin sitten vähemmän ja jos laihtuu niin sitten enemmän.

Miltä näyttää? Oonko aivan hakoteillä?

0

3 Comments

 1. Itse tekisin ehkä ruokintapohjan suurpiirteisemmin, ellei sitten joka viikolle tee erikseen tuollaista tarkkaa (mitä lihaa milloinkin) listaa. Esimerkiksi voisi joka viikonpäivälle vain miettiä aamu- ja iltaruuan niin, että merkkaa liha+luu kun aikoo antaa jotain lihaa, jossa on myös luu ja vaikka kalaa, kun jotain kalaa aikoo tarjota. Näin saa hyvän pohjan, millaista ravintoa millekin ruokintakerralle pitää ottaa sulamaan, mutta voi joustavasti vaihdella eri lihoja ja sisäelimiä fiiliksen ja tarpeen mukaan. Ja tuon suurpiirteisen ruokalistan ohellahan voi pitää vaikka ruokapäiväkirjaa, että pysyy kärryillä mitä sisäelimiä tai lihoja on viimeksi saanut, niin voi seuraavan kerran antaa vähän erilaista.

  Hirmu hyvä juttu, jos sun kissat suostuu syömään myös nautaa ja poroa. Meillä ei kissat koskekaan noin tummiin ja voimakkaan hajuisiin lihoihin. Toinen ei suostu myöskään sian sydäntä syömään. :/

  Muuten näyttää ihan hyvältä minun silmään, vaikken itse täysin barffaa kissojen kanssa. Siksi itselläni on sellainen tavoite, että aina kun saavat raakaa, yritän muistaa antaa MultiCat-tabletin. Aina sitä ei muista kyllä, mutta en ota siitä niin suurta stressiä. Myöskään lohiöljyä en muista antaa ehkä tarpeeksi usein, mutta hyvässä kunnossa noiden turkit on olleet sen jälkeen muutenkin, kun kuivaruokaa olen vähentänyt radikaalisti.

  Tuo olikin hyvä tieto, että mikä on ruokintamääräsuositus kissalle. Siihen en ole missään törmännyt, muuta kuin hyvin erilaisiin suosituksiin ruokatölkeissä, paljonko kissaa kohti päivässä pitäisi antaa. Ja ne tosiaan vaihtelee merkin mukaan. Teinpä sitten laskusuorituksia ja huomasin itse ruokkivani melko hyvin suosituksen mukaan. Kaksi noin viisikiloista kissaa saavat suunnilleen 130g ruokaa päivässä per nenä ja suosituksen mukaan määrä olisi 125g. Hieman enemmän siis saavat, mutta tuo määrä on meillä ollut hyvä. Kumpikin kissa on sopivan painoisia ja virkeitä. Hirmu nälkäisiltä ne tosin välillä vaikuttavat, varsinkin jos eivät ole välipaloja saaneet päivän aikana, eli ehkä vielä hieman lisääkin saisi antaa. Mutta kun eivät tuosta ole laihtuneetkaan, niin ehkä pieni tai suurempikin nälkä ruoka-aikaan on ihan tervettä.

 2. En tiedä vielä mitä nuo sanoo porosta. Eläinkaupassa oli kaikki porot loppu, joten otin jauhettua kanansiipeä tilalle, mistä ei ainakaan Muusa tykännyt. Koostumus on vissiin liian liisteriä. 😀

  Mulle jäi nyt vähän epäselväksi mitä haittaa siitä on, jos menee samalla viikkokalenterilla? Se nimittäin helpottaisi mulle tosi paljon etenkin näin alkuun, mutta tietysti jos siitä on jotain haittaa niin pitää miettiä sitten eri systeemi.

 3. Anteeksi jos ymmärsit että mielestäni siitä on kissoille haittaa, jos ruokalista on samanlainen joka viikko. Sitä en tarkoittanut. Onhan tuossa listassasi jo hyvin erilaisia lihoja ja eläinten osia, joten uskon että tuollakin jo menisi vallan mainiosti. Meinasin vain sitä, että jos vaihteleekin vaikka kanan, naudan ja sian sisäelinten välillä, niin kalenterissa riittäisi aterian kohdalla silloin muistutuksena ”sisäelimet”, jolloin tietää että vuorossa on sisäelimet ja valkata sitten vaihtelevasti eri eläimen sisäelintä. En tiedä onko vaihtelulla kuinka suuri merkitys, pääasia kai on että sekä lihaa, luuta että sisäelimiä saa sopivassa suhteessa. Uskoisin ainakin.

  Alkuun ainakin tietysti voi tuntua selkeimmältä tehdä hyvinkin tarkka ruokalista, ennen kuin rutinoituu johonkin kaavaan. 🙂

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2018 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑