Mua on ärsyttänyt jo vähän aikaa toi mun Picasan kuva-albumi ja eilen meni totaalisesti hermo. Mua ärsyttää, kun kansioihin ei saa laitettua alikansioita ja koska haluan kansion kohteen kaikkien kuvien löytyvän sen kansiosta, niin esimerkiksi kolmen koiran yhteiskuvat saa laittaa kolmeenkin eri kansioon. Tämän lisäksi en tykkää yhtään Picasan ulkonäöstä.

Olin jo eilen tilaamassa kuvat.fin käyttäjätunnusta (koska rakastan sen ulkonäköä kaikin puolin), mutta en saa itseäni maksamaan 36 euroa vuodessa vain siitä, että voin lataa kuvat nettiin (varsinkin kun sen pystyy tekemään myös ilmaiseksi).

Tein sitten kompromissin. Tein Googleen uuden tunnuksen (oli muuten vaikeampaa kuin normaalisti löytää nimimerkki, mikä ei olisi jo käytössä) ja olen nyt vuorokauden melkein taukoamatta siirtänyt kuvia tuonne. Nyt kansiot ovat järjestyksessä päivämäärän mukaan ja yksittäisten eläinten kuvia pääsee kattelemaan tunnisteiden avulla. Tosin Petsiessähän noita on vielä helpompi selailla eläimen mukaan. Varsinkin nyt, kun tungin tunnukselleni myös kaikki äitini eläimet. Laatuhan ei ole mitä parhainta, mutta tuskinpa se ketään kiusaa – päivämäärän mukaan voi etsiä kyseisen kuvan Picasasta jos niin paljon häiritsee.

Uusi Picasa-albumini löytää täältä. Vaihdan linkin myös tuonne sivupalkkiin, että sen löytää myös tarvittaessa jatkossa.

Epäselvää on vielä mitä teen tuolle entiselle Picasa-albumille. Kuvia en pysty sieltä noin vaan poistamaan, kun tämänkin blogin suurinpiirtein kaikki kuvat ovat linkitetty sieltä. Joten kaipa ne on pakko jättää sinne ihmettelemään ja poistaa vaan sellaiset kansiot mistä ei pitäisi olla linkitelty kuvia.

0