Koira kyllä tietää

Kävin tekemässä Tianalle 80 metrin suoran jäljen. Tuli vähän lyhyt, kun aamuruoka meinasi loppua kesken ja piti jättää maaliinkin palkinto. Tästä jäljestä jäi tosi epämääräiset fiilikset.

Ensinnäkin onnistuin hukkaamaan jäljen aloituskepin kokonaan. Joku oli vienyt mun löytämän ison kepin ja jouduin etsimään uuden, minkä paikkaa sitten en enää löytänyt ollenkaan. Tianaa ei mun säheltäminen haitannut, se löysi jäljen vaikkei mulla itselläni ollut siitä enää hajuakaan.
Jäljen löytymisen jälkeen tuo alkoi vetää kuin höyryjuna nenä maassa. Minä en tiennyt ollaanko enää jäljelläkään, mutta välillä maassa näkyvät nappulat paljastivat että koira kyllä tietää.

Kiire tuolla myös oli. Laitoin joka askeleelle ruokaa, mutta ei niistä kiinnostanut kuin muutamat. Liina venyi ja paukkui, kun tuo veti suoraan maaliin ja söi siellä sitten palkintonsa. Tähän täytyy mainita, että maalia ei kuitenkaan näkynyt millään lailla, että kyllä tuo nenä maassa sinne jäljesti.

Joten nyt oon taas kerran ihan ulalla miten mä jatkan. Tuntuu tosi turhauttavalta laittaa joka askeleelle ruokaa, kun ei tuo niitä edes syö. Kuitenkin se meni silloin ihan sekasin, kun kokeilin laittaa joka toiselle askeleelle. Se oli kuitenkin ainut kerta, joten onhan se voinut olla vain huonokin päivä.

Mun täytyy kuitenkin miettiä nyt tarkkaan mitä sitten. Kyllä mä niitä kulmia alan nyt kuitenkin ottaa mukaan, en vaan niin teräviä. Toi kuitenkin jäljestää niin tasaisesti nenä maassa, että mä en usko kulmien tuottavan tuolle hirveästi vaikeuksia.

Mutta mites se ruoka sitten? Pitäskö mun miettiä tuolle jotain vaihtoehtoja, laittaa vaikka leluja jäljelle? Tosin mä en usko senkään olevan parhain vaihtoehto tuolle leluhullulle, mä uskon että ensimmäisen lelun jälkeen ei jälki kiinnosta enää yhtään. Pitäiskö mun sitten laittaa vaikka lihapullia jäljen alkuun enemmän ja vähentää sitten jäljen loppua kohden ja maaliin sitten vaikka koko aamuruoka? Se voisi innostaa pysymään jäljellä, vaikkei koko ajan ruokaa olisikaan. Hmm, sitä voisi kokeilla seuraavaksi.

Menee miten menee, kyllä toi kuitenkin on tehty tähän lajiin. Jollain viisaammalla tuo olisi varmasti jo valmis kisoihin. 😀

0

2 Comments

  1. Meillä on sama homma; kaikki ruoka ei mee jäljeltä, mutta heti, kun jättää jotain pois, niin menee vähän hakemiseksi. Jostain juuri luin, että se ei haittaa, jos koira ei syö joka askeleelta – kunhan se pysyy jäljellä. Eli vähitellen vaan niitä nameja vähentämään.

    Sillä, että loppupalkka on supersupersuper, tekee koiralle lisää vauhtia. Costollakin on välillä vähän turhan paljon vauhtia, jota mä jarrutan liinalla. Pidän ite koko ajan vauhdin samana ja jarrutan koiraa sen verran, että sen jäljestys ei häiriinny (eli ei ala jarrun takia pysähdellä ja kysellä, että mitä sä akka hääräät), mutta pikkasen himmaa vauhtia.

    http://www.kolumbus.fi/oili.pete/juttujaljestys.htm <- Hyvä linkki aiheesta.

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2018 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑