Midnight project

Tällainen tuli meille viime yönä kahdentoista jälkeen. On siis alueen ulkokissa, mitä olen yrittänyt pyydystää siitä asti kun tänne muutin ja ensimmäisen kerran sen näin juoksevan ulkona. Viime yönä oltiin ystävän kanssa takapihalla ja nähtiin, kun tämä juoksi edestä naapurin puolelle. Kaverini meni perään ja sai kun saikin sen syliin ja vietyä sisään.

Viime yön kilpparityttö vietti vessassa, syöden kuusi pussia märkäruokaa ja aamulla vielä kaksi lisää. Pussissa on 80g ruokaa, joten on vetänyt melkein kilon ruokaa alle vuorokaudessa. Todella laiha tyttö ja toinen korvanpääkin on paleltunut pois. Kaiken lisäksi jos mitään osataan katsoa, niin sillä on aika varmasti pennut mahassa. Nisät turvottaa ja maha pullottaa, mutta nisistä ei vielä tule maitoa eikä tyttö ole edes yrittänyt päästä takaisin ulos, joten emme usko että olisi pennut odottamassa jossakin ulkona.

Ystäväni nimesi tytön Midnaksi, joka on mielestäni tosi kaunis ja sopii tuolle hyvin – löydettiinhän me se keskiyöllä (eng. midnight). Aiomme hoitaa kissan ja mahdolliset pennut kuntoon ja katsoa tulevaisuudessa miten kaikki lähtee etenemään. Tänne Midna ei jää, vaan ystäväni vie sen omaan asuntoonsa jossa on rauhallisempi ympäristö kuin mulla täällä. Etenkin pentujen kannalta. Jos Midna ei tule ollenkaan ystäväni kissan kanssa toimeen, niin sitten täytyy miettiä jatkoa. Kuitenkin minun on vaikea uskoa, että tuo tulisi Melin ja Muusan kanssa toimeen – tähän asti kaikki on ollut pelkkää sähinää ja murinaa ja kokemuksesta tiedän ettei etenkään Meli tule vieraiden aikuisten kissojen kanssa hyvin toimeen.

Kaapissa oli onneksi jäljellä vielä matolääkettä, joten aloitettiin kolmen päivän matokuuri tuolle. Harjasin tuon aamulla ja kävin kirppukammalla läpi enkä löytänyt mitään. Tänään saatiin jopa pestyä tuo ja kynnet leikattua, joten tähän asti kaikki vaikuttaa hyvältä. Korvatkin ovat ihan puhtaat, vilkkuluomet eivät vilku eikä edes punkkeja ole löydetty. Eläinlääkärissä käydään vielä tarkastuttamassa, että kaikki on varmasti kunnossa. Käsittely on todella helppoa, koska rakastaa huomiota ja silittelyä. On myös kova puskemaan ja kehräämään, jota ei kieltämättä ulkokissasta voisi uskoa.

Vaikka luonne on mitä ihanin, niin ulkonäöstä päätellen tuo ei voi olla kenenkään kissa. Tai jos onkin, niin niin järkyttävän huonosti on kissansa hoitanut ettei ansaitse saada sitä takaisin.

Pesun jälkeen.

0

2 Comments

 1. Tosi hienosti tehty, hienoa että autatte kisuraukkaa! Sen asiat lähtevät varmasti sujumaan paremmin nyt 🙂 Toivottavasti mahd. pennut syntyvät ongelmitta.

  Täällä myös seikkailee ulkokissa, jonka haluaisin pelastaa,. Iso pitkäkarvainen kolli, jonka turkki on ihan karmeassa kunnossa…

  Se on itseasiassa pari kertaa naapurien toimesta otettu kiinni ja toimitettu jonnekin löytöeläinkotiin, mutta kyllä se on sieltä aina palannut takasin – sillä on siis omistajat, mutta maailman paskimmat sellaset kun eivät hoida sitä ollenkaan. Se turkki on niin takussa että varmasti aiheuttaa jo ihan kipuakin. 🙁

  • Mekin harkittiin soittamista löytöeläintaloon ja kyllähän se kieltämättä meille halvemmaksi tulisi, mutta ajatus ei innosta yhtään. Kokemuksesta tiedän, että joutuisi parin viikon karanteeniin pieneen häkkiin, jotta talo voi olla varma ettei kukaan kaipaa tuota ja ettei se tartuta talon omiin kissoihin mitään.

   Kerta tuo on vielä suurella todennäköisyydellä kantavana, niin pääsisi luultavasti sijaiskotiin synnyttämään ja hoitamaan pentuja rauhassa, mutta sen jälkeen joutuisi löytöeläintaloon kissalaumaan ties kuinka pitkäksi aikaa.

   Lopulta päätettiin hoitaa itse kuntoon. Jos ystäväni ei Midnaa pysty oman kissansa vuoksi pitämään itsellään, niin silloin tuolle täytyy etsiä uusi koti sen pentujen luovutuksen jälkeen, ellei tuo ala tulla toimeen mun kissojen kanssa.

Vastaa

Your email address will not be published.

*