Tajusin vasta nyt etten kirjoittanutkaan mitään blogin ja sivujen uudistuksesta. Aloin kyllä kirjoittamaan, mutta se olikin jäänyt vaan luonnokseksi. Noh jos nyt sitten! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö niin?

Eli blogin ja kotisivujen nimeksi jäi nyt yksinkertaisesti ja lyhyesti Pikkuprinsessat, niin kuin olette varmasti jo huomanneetkin. Nuo kaikki kolme ovat sellaisia prinsessoja ettei samanlaisia helposti löydä, joten kaikessa kliseisyydessään nimi sopii mielestäni vallan mainiosti. Samalla blogin ulkoasu muuttui täydellisesti, itse ainakin pidän tästä versiosta todella paljon. Löysin sen btemplates.comista ja muokkailin tietysti oman näköiseksi. Tätä tekstikentän leveyttä haluan vielä suurentaa, mutta saas nähdä onnistunko siinä kuinka helposti.

Kotisivuilla ja täällä blogissa kuvat eivät ole enää kiinni ulkoasussa blendailtuina brushien keskellä, sekin johtuu ihan vain omasta laiskuudestani. Kissathan eivät tuosta enää hirveästi muutu, mutta Tiana kasvaa joka päivä vähän enemmän ja koen paljon helpommaksi vaihtaa kuvia koodeihin (tarkoitan tässä tapauksessa noihin slideshow’hin [kuvaesityksiin?]) kuin muokata aina ulkoasua. Sitten kun tuo koira kasvaa ja itse kyllästyn näihin malleihin, niin palaan varmaan taas tekstuureihin ja brusheihin.

Kissat ja koira eivät tule sen paremmin toimeen kuin ennenkään, tosin en mitään vierekkäin nukkumista odotakaan. Olisi maailman kahdeksas ihme, jos jompikumpi kissoista menisi vapaaehtoisesti nukkumaan Tianan viereen. Pentu tietysti haluaisi leikkiä kovaan ääneen, mutta koska se on niin raju ja kokoakin on jo suunnilleen shetlanninlammaskoiran verran, niin nuo kissatytöt juoksevat vaan kovaan karkuun. Osaavat antaa kyllä kynnestä, jos kakara alkaa liikaa ärsyttämään. Ei siis kukaan sentään pälyile kiipeilypuun ylätasanteella, vaan ihan uskaltavat nukkua lattialla pitkin pituuttaan. Uskon myös, että jahka tuo pentu tuosta kasvaa ja alkaa uskomaan paremmin, niin kissatkin sietävät sitä paljon paremmin – eiväthän ne välitä ystäväni colliestakaan mitään.

Koska tuo kakara on ihka aito käyttölinjainen saksanpaimenkoira, niin tämä laiskiainen ei saa enää olla laiska (yhyy!). Ollaan siis treenattu mun mittapuulla aika paljon ja osaa tuo jo vaikka mitä. Amatöörihän mä koiran koulutuksen suhteen olen, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee! Tuo 10 viikkoinen nappula osaa jopa pyytää pihalle. Ei kovinkaan selvästi kylläkään, mutta olen oppinut, että hirveä huutohepuli tarkoittaa pissahätää ja silloin on kiire pihalle. Täällä äidillä on tosi helppo opettaa sisäsiistiksi, kun on iso omakotitalo ison pihan kanssa eikä tarvitse kuin avata ovi pihalle. Kotona Vantaalla joutuu juoksemaan kolmannesta kerroksesta ja kantaa pentu idiootti-opiskelijoiden rikkomien viinapullojen yli nurmikolle talon taakse.

Ihan käsky-käskyjä olen opettanut naksuttimen avulla. Katsekontakti ja istuminen onnistuu jo tosi hyvin, paikalla oleminen on myös hyvällä mallilla. Tänne -käsky pitää saada kunnolla toimimaan, toistaiseksi Tiana juoksee kovaa vauhtia luokse vihellyksestä. Yleensä se on kyllä jalan vieressä, että toisaalta on vähän vaikea lähteä opettamaan, kun kakara ei ole edes kaukana.

Hirveän paljon ei siis olla vielä ehditty. Mun pitäisi alkaa tutkimaan ja tutustumaan kunnolla pk-jäljen aloitukseen ja BH-kokeeseen tarvittavista jutuista. BH:n (käyttäytymiskoe) haluaisin mennä vielä joskus suorittamaan tuon kanssa, mieluummin tietysti hyväksytysti, ja näiden peruskäskyjen jälkeen voisi alkaa pikkuhiljaa opettamaan siihen tarvittavia juttuja. Jälki on sellainen harrastus mitä haluaisin alkaa harrastamaan tuon kanssa, tarvittavia maastoja vaan voi olla vaikea löytää. Täytyy katella ja mietiskellä, toistaiseksi mulle riittää, että tuo kakara osaa peruskäskyt ensimmäisen vuotensa aikana ja saa sen verran aktivointia ettei kotia tuhoa ihan pirstaleiksi. 😀

Mulla on suunnitelmissa videoida tuon pennun osaamisia aina välillä ja muita kivoja juttuja. Pari kaverikohtaamista mulla on jo valmiina, aion ne muokkailla julkaisukuntoon, jos vaan osaan käyttää Windows Liven elokuvatyökalua. Laitan niitä sitten tänne, jos vaan onnistun niiden kanssa.

0