Taas on mennyt aikaa viime kirjoittelusta, mutta vaihteen vuoksi minulla on hyviä uutisia! Ripulishow on alkanut vihdoinkin hellittämään ruuanvaihdoksen seurauksena. Kävin siis ostamassa eläinlääkärin käskystä Hill’s i/d ruokaa hirveän kasan, ja olen sitä antanut ohjeiden mukaan pelkän veden kanssa. Vaikka ylpeyteni kärsiikin tuon viljamätön syöttämisestä, niin vatsat ovat olleet kunnossa ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen.

Tällä hetkellä on kuitenkin Axilur-kuurikin menossa, ja se aiheuttaa omalta osaltaan vähän löysäilyä. Mutta toistaiseksi ollaan vaan parempaan suuntaan menossa, vihdoinkin. Toivon vain, että Hillsin syöttämisen jälkeen neitien mahat suostuisivat yhteistyöhön ja normaalin ruoan totuttamiseen. Ensin kuitenkin on tarkoitus syöttää Hillsit melkein loppuun, ja loppuvaiheella kokeillaa aloittaa totutus ja katsoa, että pitääkö mennä hakemaan uusi satsi viljamättöä vai pärjätäänkö me paremman valmistusainelistan omaavien ruokien kanssa.

Kokeilulistalla on ainakin se vanha kunnon Carny -märkäruoka. Kuivamuonasta en vaan tiedä uskallanko tuota kaapissa olevaa Applawsia kokeilla enää – jos se onkin vaan liian vahvaa? Sen takia olen punninnut vaihtoehtoja mm. ANF Holisticin ja Felidaen Chicken & Rice -ruokien kesken. Onhan se riisikin viljaa, mutta hyvä herkälle mahalle. Toisaalta myös Felidae Grain Free mainostaa olevansa myös hyvä herkälle mahalle, mutta pelottaa vain ostaa, jos onkin liian vahvaa.

Täytyy nyt vaan miettiä mitä tekee, ja toistaseksi syöttää tuota Hill’siä pois kaapista. Tärkeintä on kuitenkin se, että vatsat pysyisivät molemmilla kunnossa. Pelottaa vain tuossa Hillsissä se, että jos sitä alkaisi vakituisesti syöttää, niin kuinka kauan menisi viljapitoisuuksien takia virtsakiteisiin? Siinähän sitä sitten olisikin seuraava rahareikä.

Voi kun olisi rahaa satsata pakastimeen, niin alkaisin suosiolla syöttämään pelkkää lihaa ja luita ilman mitään teollista (=BARF).

0