Pskanjauhantaa

En ole kirjoitellut vähään aikaan, mutta näiden kissojen kanssa on ollut sellaista sählinkiä ettei siitä ole tehnyt edes mieli raportoida. Mutta jos nyt viitsii, kun alkaa tilanne vähän selvenemään tällekin hermoheikolle!

Kerroin toiseksi edellisessä viestissä vähän näiden ruokashowsta, eli ripuloinnista. Muusallahan on ollut maha löysällä jo sen tulosta asti, ja Melinkin maha meni sekaisin marraskuun alussa kokeillessani saamiani Whiskasin Junior -märkäruokaa. Siitähän se sitten lähti! Löysäily vain jatkui ja jatkui vaikken tietenkään Whiskasia enää antanut. Kissoilla olikin sitten eläinlääkäri pari viikkoa sitten, ja siellä epäiltiin giardiaa.

Itsekin olin giardian kannalla ensin, mutta mieleni muuttui noiden vatsojen rauhoituttua ”pelkällä” Canikurilla. Giardia ei lähde niin helpolla, joten jätin sen vaihtoehdon. Giardiatestejä varten kuskasin kuitenkin näytteet eläinlääkärille ja pari päivää sitten sähköpostissa lukikin testin olevan negatiivinen.

Canikurilla ja keitetyllä kanalla sekä seitillä siis parannuttiin, mutta kun noille ei voi enää syöttää mitään ruokaa. Ei edes sitä paljon kehuttua Carnya. En tiedä mitä tapahtui, mutta yritin totuttaa teelusikallisella päivässä (siis ensin teelusikallinen, seuraavana päivänä kaksi, sitten kolme jne), mutta heti kun alkoi menemään 3-4 teelusikalliseen päivässä seitin + kanan seassa, niin löysäily jatkui.

Sehän siis tarkoittaa sitä, että mulla on nyt reilu kymmenen Carny Kitten purkkia kaapissa turhaan, kun en niitä voi syöttää. Kävin eläinkaupasta hakemassa sitten Feline Porta 21 purkkeja, jotka ovat siis täyttä kanaa ja riisiä, koska eläinlääkäri käski ostamaan kanapohjaisia märkäruokia. Portaa aloin nyt totuttamaan, ja äsken aloin totuttamaan viimeinkin tuota kaapissa olevaa Applaws Kitten kuivamuonaa, joka on myös 80% kanaa.

Enää ei ole ripulointia, mutta löysäilyä on edelleen. Olen kuitenkin stressannut näiden kissojen takia koko tämän kuukauden, että en jaksa enää. Kunhan määrä jää korkeintaan kaksi läjää per kissa per vuorokausi, ja käytös on tavallista riehumista ja leikkimistä, niin se kelpaa mulle. Toivon vaan, että ne löysäilytkin nyt vaihtuisivat kovempaan tavaraan, kun alkaa ruokinta vakiintumaan.

0

2 Comments

  1. Mikähän ihme on vialla? Todella raskaaksihan tuollainen alkaa käydä viikosta toiseen.

    Meilläkin on kaapit pullollaan nimenomaan Carnyä ja Feline Porta 21:ä, jotka eivät ole viime viikkoina kumpikaan maistuneet – eikä sen puoleen juuri mikään muukaan. Mutta sentään ollaan säästytty ripulilta ja toistaiseksi ainakin ummetukseltakin, joka edelleen kummittelee mielessä.

  2. Tää on kyllä ollut aikamoista showta! Onneksi noi sentään suorastaan ahmivat Portaa, ja näyttää se omaan silmäänkin aika maukkaalta. 😀 Carnykin kelpaisi näille tosi hyvin, mutta kun ei maha kestä niin se ei kestä.

    Täällä on ollut Melillä myös ummetusta välillä, tod.näköisesti liiasta Canikurin ja ripuliruoan (seiti+raejuusto+kana) syöttämisestä. Siitä se on sitten taas vaihtunut toiseen ääripäähän Canikur-kuurin lopetettua ja uuden ruoan totuttamisen jälkeen.

    Kultaista keskitietä odotellessa…

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2018 Iltateellä

Theme by Anders NorenUp ↑